Θρίαμβος του δρομέα μεγάλων αποστάσεων Ανδρέα Τζιακούρη στον Μαραθώνιο της Ερήμου

Άνευ προηγουμένου η στήριξη προς τους Σπάνιους Ασθενείς

Ο 42χρονος αθλητής Ανδρέας Τζιακούρης επέστρεψε θριαμβευτικά από τον 37ο Marathon des Sables όπου κατάφερε να αποσπάσει την 4η θέση στην κατηγορία του και να τερματίσει 20ος από 1236 αθλητές που έλαβαν μέρος στο φετινό αγώνα. Έναν υπερ – μαραθώνιο 250 χιλιομέτρων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Έρημο Σαχάρα, στο Μαρόκο και διαρκεί 7 ολόκληρες μέρες. Έναν αγώνα δρόμου – ίσως τον δυσκολότερο στον κόσμο, καθώς απαιτεί σπάνιες αντοχές, τόσο σωματικές όσο και ψυχικές.

Ο αθλητής υπερ – αποστάσεων Ανδρέας Τζιακούρης, πέραν της υψηλής απόδοσης που είχε στον αγώνα, κατάφερε να μαζέψει ένα σημαντικό ποσό για την οικονομική στήριξη των προγραμμάτων της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων (ΠαΣΣΠ) μέσα από χορηγίες οργανισμών αλλά και εισφορές από γνωστούς και φίλους που θέλησαν να στηρίξουν τη προσπάθεια του.

Πέραν τούτου, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για τα σπάνια νοσήματα και πιο συγκεκριμένα τη κυστική ίνωση, μία ασθένεια από την οποία πάσχει ο μικρός Στέφανος στον οποίο αφιέρωσε τον αγώνα ο Αντρέας. «Τεράστια περηφάνια και συγκίνηση αλλά και ευγνωμοσύνη προς τον Αντρέα» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠαΣΣΠ, «καθώς τα σπάνια αποθέματα ψυχικής και σωματικής του αντοχής συμβολίζουν αυτά που συχνά χρειάζονται και οι σπάνιοι ασθενείς μας αλλά και οι οικογένειες τους για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν».

Ο αθλητής μας συγκαταλέγεται πλέον στην ελίτ των παγκόσμιων αθλητών, καθώς με τη γενναιότητα, το ήθος και την αγωνιστικότητα του κατάφερε να συγκινήσει ολόκληρη τη Κύπρο και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις σπάνιες παθήσεις.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς και υποστηρικτές της «σπάνιας αποστολής», χωρίς την στήριξη των οποίων η αποστολή αυτή δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Χρυσός χορηγός της αποστολής είναι η Hellenic Life, Ασφαλιστική Εταιρεία Κλάδου Ζωής, μέλος του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας και Αργυρός Χορηγός η Deloitte Κύπρου. Τη δράση στηρίζουν ακόμα οι οργανισμοί AON, Cablenet, Chr. Kapodistrias & Sons, ECOMMBX, I Brush και KPMG Κύπρου. Επίσης, η Get Fresh ως Fuelling Partner προσέφερε μεταξύ άλλων υγιεινά γεύματα για την κατάλληλη προετοιμασία του αθλητή. Τέλος, σημειώνεται ότι τον αθλητή στηρίζουν διαχρονικά οι εταιρίες AWOL, Synergy και RYL.