ΘΡΙΛΕΡ στην Ελλάδα με το ναυάγιο, βρέθηκε μια σορός, αγνοούνται άλλες 12 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ναυάγιο στη Λέσβο: Εντοπίστηκε σορός ναυτικού, διεσώθη Αιγύπτιος πάνω σε βαρέλι

Μάχη να βρεθούν οι άλλοι

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 13 ναυτικών στη Λέσβο, εντοπίστηκε σορός άνδρα. Βίντεο από την επιχείρηση σκάφους στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Σε πλήρη εξέλιξη αλλά και κάτω από άκρως δυσμενείς καιρικές συνθήκες συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου, για τον εντοπισμό των 13 ναυτικών του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες που βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Στις περίπου 16.30 εντοπίστηκε το άψυχο σώμα ενός άνδρα, πιθανότατα μέλους του πληρώματος, και μεταφέρεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό μέλος του πληρώματος του πλοίου ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Ναυάγιο στη Λέσβο: Εντοπίστηκε σορός ναυτικού, διεσώθη Αιγύπτιος πάνω σε βαρέλι – Μάχη να βρεθούν οι άλλοι 12 [βίντεο]
Λέσβος Ναυάγιο
Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο.

 

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (Ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου. Ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday σε παραπλέοντα σκάφη αλλά το RAPTOR χάθηκε από τα ραντάρ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, λόγω του έντονου κυματισμού στη θαλάσσια περιοχή, το πλοίο πιθανόν να πήρε νερό στα αμπάριά του μετατοπίζοντας το φορτίο.
Ο ναυτικός που διασώθηκε είναι από την Αίγυπτο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε πάνω σε ένα βαρέλι, ενώ φέρει τραύμα στο κεφάλι. Την ίδια στιγμή εντείνεται η αγωνία για τους 13 αγνοούμενους του βυθισμένου φορτηγού πλοίου στη Λέσβο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου “Βοστάνειο”, Γιώργος Καμπούρης, δήλωσε στο StoNisi.gr πως οι γιατροί που φροντίζουν τον ναυτικό σημειώνουν ότι είναι καλά στην υγεία του και δεν κινδυνεύει η ζωή του

Πηγή: thetoc.gr