ΤΙ ΠΟΙΝΗ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ο 47χρονος Σύρος που απείλησε να σηκώσει την Πάφο ανάποδα, εν αναμονή τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα η ποινή στον 47χρονο για τα επεισόδια στη Χλώρακα

Mε τις αγορεύσεις αμφότερων πλευρών της κατηγορούσας αρχής και του συνηγόρου υπεράσπισης συνεχίστηκε την Παρασκευή η υπόθεση του 47χρονου που φέρεται να εμπλέκεται στα επεισόδια στην Χλώρακα, που διαδραματίστηκαν στα τέλη Αυγούστου.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο 47χρονος παραμείνει υπό κράτηση και επιφύλαξε να ανακοινώσει την ποινή του τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, με τον συνήγορο υπεράσπιση να ζητά από την έδρα να επιδείξει μέγιστη επιείκεια.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Σπύρος Χρυσοστόμου, ανέφερε πως στις 27 Αυγούστου του 2023 στην κοινότητα της Χλώρακας πραγματοποιήθηκε ειρηνική διαδήλωση για το μεταναστευτικό, ενώ μερίδα ατόμων διέπραξε ποινικά αδικήματα, τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, οχλαγωγία και κακόβουλη ζημιά.

Σε σχέση με τα επεισόδια αυτά, συνέχισε, καταγγέλθηκαν έξι κακόβουλες ζημιές σε κατοικίες, τρεις κακόβουλες ζημιές σε οχήματα και καταγγέλθηκε επίθεση εναντίον ανήλικου από την Συρία, αλλά και επίθεση εναντίον δύο ενήλικων προσώπων.

Στις 28 Οκτωβρίου του 2023, ο 47χρονος, συνέχισε, προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ για τις οποίες κατηγορείται.

Πρόσθεσε πως τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι και την 29η Αυγούστου στην κοινότητα, σημειώνοντας πως δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν στο πλαίσιο των εξετάσεων, κατά πόσο οι εμπλεκόμενοι ήταν αραβικής ή κυπριακής καταγωγής. Ανέφερε ακόμη πως κατά την διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν 17 πρόσωπα, εκ των οποίων κάποια ήταν αραβικής καταγωγής και κάποια κυπριακής καταγωγής.

Στην αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης του 47χρονου, δικηγόρος Χρήστος Δημητρίου, ανέφερε πως ο πελάτης του απάντησε άμεσα παραδοχή στις κατηγορίες της πρόκλησης ή διέγερσης βιαιοπραγίας – για το οποίο προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι 12 μήνες – και στο αδίκημα της διέγερσης για διάπραξη ποινικού αδικήματος που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 3 χρόνια.

Ο πελάτης του, συνέχισε ο κ. Δημητρίου, επέδειξε μεταμέλεια και παραδέχτηκε τις δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ, ενώ απολογήθηκε για αυτές, αναφέροντας πως έγιναν εν βρασμώ ψυχής και λόγω συναισθηματικής φόρτισης. Όπως είπε, κάποια από τα άτομα που χτυπήθηκαν κατά τα επεισόδια στη Χλώρακα ήταν και συγγενικά του πρόσωπα.

Πρόσθεσε πως δεν υπήρχαν οποιεσδήποτε καταδίκες εναντίον του και ότι είναι λευκού ποινικού μητρώου που συνεπάγεται, όπως είπε, ότι είναι νομοταγής πολίτης τα τελευταία περίπου τριάντα χρόνια που διαμένει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, ο δικηγόρος ανέφερε ακόμη πως ο πελάτης του έχει ένα έντιμο παρελθόν, είναι πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών και είναι ο προστάτης οικογενείας. Με βάση τα πιο πάνω, ο κ. Δημητρίου ζήτησε από το Δικαστήριο να επιδείξει την μέγιστη επιείκεια.

Η υπόθεση ορίστηκε για την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου όπου το Δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή του.