Το ΑΚΕΛ δίπλα στις περιβαλλοντικές οργανώσεις για ανάδειξη του θέματος του Ακάμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Της Αλεξίας Καφετζή

Οι αναφορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τις παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας καθώς και με τα σχεδιαζόμενα έργα στην χερσόνησο του Ακάμα που πραγματοποιήθηκαν από περιβαλλοντικές οργανώσεις και θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα μέσα Φεβρουαρίου, καταδεικνύουν την σοβαρότητα του θέματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα του Ακάμα θα συζητηθεί  ξανά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ούτε μας εκπλήττει η αναφορά της Κομισιόν για παραπομπή της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Δεν είναι η πρώτη και από τι φαίνεται ούτε η τελευταία φορά που η Κυπριακή Δημοκρατία παραβιάζει το ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό κεκτημένο. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη  έχουν φέρει την Κύπρο  σε δύσκολη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα μάλιστα που  εκκρεμούν αρκετές υποθέσεις σε βάρος της Κύπρου για παραβάσεις του περιβαλλοντικού κεκτημένου.

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας οφείλει να πράξει τα δέοντα πρωτίστως για να διασφαλίσει την προστασία του Ακάμα και για να επιλυθούν τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει από τον κακό σχεδιασμό του Εθνικού Δασικού Πάρκου. Αναμένουμε διαφάνεια και απόδοση ευθυνών εκεί και όπου πρέπει με την δημοσίευση της διοικητικής έρευνας.

Το ΑΚΕΛ και οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ θα σταθούν δίπλα στις περιβαλλοντικές οργανώσεις για να αναδειχθεί το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να αναγκαστεί έστω και την υστάτη η κυβέρνηση να λάβει τα δέοντα μέτρα αποκατάστασης και διατήρησης του Ακάμα και της φύσης του τόπου μας.