Το «χρυσό κλειδί» της πόλης απονέμει ο Δήμος Πάφου στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου αποφάσισε στην χθεσινοβραδινή του συνεδρία να απονέμει το χρυσό κλειδί της πόλης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ως ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης όλων όσων έχει προσφέρει στην πόλη.

Όπως αναφέρθηκε, επί των ημερών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη έχουν εκτελεσθεί και έχουν χρηματοδοτηθεί από την Πολιτεία μια σειρά σημαντικών έργων που έχουν αλλάξει την εικόνα της Πάφου μετατρέποντας την σε μια σύγχρονη πόλη.

Το χρυσό κλειδί της Πάφου θα απονείμει ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου στα πλαίσια της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη όπου θα εγκαινιάσει διάφορα έργα και θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο της σχολής του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο.

Μεταξύ των έργων που θα εγκαινιάσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η αποκατάσταση και ο εξωραϊσμός της Δημοτικής Αγοράς, η βελτίωση των οδών Φελλάχογλου και άλλων και δύο παρακείμενων Χώρων Στάθμευσης, η ανάπλαση και ανάδειξη του Ψαροχωρίου στην Κάτω Πάφο και η ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Κάτω Πάφου. Επίσης η ανακαίνιση και επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Επαρχίας Πάφου, η κατασκευή του Βορείου Παρακαμπτηρίου Δρόμου Γεροσκήπου (Φάση Α΄: Τμήμα ορίων Πάφου, Κονιών και Γεροσκήπου) και τη κατάθεση του θεμελίου λίθου του Κτιρίου της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Πηγή:ΚΥΠΕ