Το έγκλημα πάθους που συγκλόνισε το χωριό Μένοικο

31 Μαίου 2007. Ένα έγκλημα πάθους συγκλονίζει τους φιλήσυχους κατοίκους του χωριού Μένοικο.

Ο 45χρονος αθίγγανος από την Ρουμανία Σολομόν Κονσταντίν με έξι μαχαιριές κόβει το νήμα της ζωής του 53χρονου Γιώργου Διομήδους από το Μένοικο, πατέρα τριών παιδιών, για τα μάτια της τριαντάχρονης Μικεάλλας Φόλτικ από την Ρουμανία. Στην συνέχεια κυνηγημένος από την αστυνομία το σκάει με την 30χρονη στα χωράφια της περιοχής όπου κάνουν και έρωτα! Η Ρουμάνα αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου αφού διατηρούσε ταυτόχρονα δεσμό με θύμα και θύτη.

Έρωτας και έγκλημα

Η γυναίκα για την οποία ένας άνθρωπος βρίσκεται στο χώμα κι ο άλλος στην φυλακή είχε έρθει στην Κύπρο το 2006. Γνώρισε τον Διομήδους σε μπιραρία όπου στην συνέχεια σύναψαν σχέση. «Ήταν καλός και φιλήσυχος άνθρωπος και λίγο αργότερα μου πρότεινε να συζήσουμε στο σπίτι του στο Μένοικο» ανέφερε στην μαρτυρία της στο δικαστήριο η 30χρονη.

Ο Διομήδους πατέρας 3 παιδιών, χώρισε με την γυναίκα του για να συζήσει με την Μικαέλλα Φόλτικ. «Τον Ιανουάριο του 2007, ενώ βρισκόμασταν σ ένα καφενείο με τον Γιώργο, γνωριστήκαμε με τον Κονσταντίν». Μία γνωριμία η οποία έμελλε να ήταν μοιραία για το μέλλον της τριγωνικής αυτής σχέσης… «Δημιουργήσαμε φιλική οικογενειακή σχέση, αρχίσαμε να βγαίνουμε έξω και οι 3 μαζί ή να έρχεται ο Κονσταντίν στο σπίτι μας, ενώ ο Γιώργος προσπαθούσε να του βρει δουλεία επειδή ήταν άνεργος. Λίγες ημέρες αργότερα ο Κονσταντίν άρχισε να μου τηλεφωνά και να μου στέλνει μηνύματα λέγοντας μου ότι με αγαπά και ότι θέλει να μείνουμε μαζί. Ο Γιώργος στο μεταξύ αφού γνώριζε ότι ο Κονσταντίν δεν είχε δουλειά και σπίτι , προσφέρθηκε να τον φιλοξενήσουμε για λίγες ημέρες στο σπίτι μας. . Στο διάστημα των επτά ημερών που έμενε μαζί μας, ερχόταν στο δωμάτιο μου όταν ο Γιώργος έλειπε και κάναμε έρωτα και μου έλεγε ότι ήθελε να φύγουμε μαζί. Εγώ ήμουν 3 μηνών έγκυος από ον Γιώργο» ανέφερε.

Καθοριστική και η συνέχεια της μαρτυρίας της 30χρονης Ρουμάνας. «Μίλησα στον άντρα μου για το τί συνέβαινε και μου είπε ασ’ τον να σου τηλεφωνά και να σου στέλνει μηνύματα. Μια ημέρα ο Κονσταντίν ήρθε με ταξί στο σπίτι μας και με απείλησε πώς αν δεν έφευγα μαζί του θα με σκότωνε. Ένα μήνα μετά που ο Κονσταντίν έφυγε από σπίτι μας πήγα εγώ στο σπίτι του στο Στρόβολο κι έμεινα μαζί του για δύο ημέρες. Ο Γιώργος ήρθε και με βρήκε και με πήρε πίσω ενώ μετά τον εγκατέλειψα κι έμεινα για άλλες τρείς βδομάδες με τον Κονσταντίν. Πάλι ο Γιώργος ήρθε και με πήρε πίσω, αυτή την φορά με δύο άλλους γιατί φοβόταν τον Κονσταντίν».

Η ανοχή του Διομήδους και η συμπεριφορά του προς το πρόσωπο της ξένισε την κατηγορούσα αρχή. « Έδειχνε να μην τον ενοχλούσε. Μου ζήτησε μόνο να σταματήσω τα τηλεφωνήματα με τον Κονσταντίν επειδή ντρεπόταν να μην το μάθει η οικογένεια του. Εγώ του υποσχέθηκα ότι θα το έπραττα κι αρχίσαμε να ετοιμάζουμε τα χαρτιά για να παντρευτούμε πριν γεννηθεί το παιδί».

Το μοιραίο απόγευμα της 31ης Μαΐου το ζευγάρι βρισκόταν για ψώνια όταν ο Κονσταντίν μπήκε στο σπίτι του Διομήδους και του έστησε καρτέρι θανάτου. «Ο Γιώργος προχώρησε μπροστά και μπήκε μέσα, ενώ εγώ έμεινα πίσω και κρατούσα τα πράγματα. Αμέσως άκουσα τον Γιώργο να μου φωνάζει να μην μπω στο σπίτι ενώ ταυτόχρονα φώναζε σε κάποιον τί κάνεις εδώ» ανέφερε η 30χρονη συνεχίζοντας την μαρτυρία της. Ο Κονσταντίν μ ένα μαχαίρι άρχισε να καρφώνει τον Διομήδους στο στήθος μέχρι να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος, ενώ εγκατέλειψε την σκηνή με την Φόλτικ. «Είδα τον Κονσταντίν να κρατά τον Γιώργο από την μπλούζα και να τον μαχαιρώνει στο στήθος μ’ ένα μεγάλο μαχαίρι με καφέ λαβή. Στους τοίχους και παντού υπήρχαν αίματα. Φεύγοντας είδα τον Γιώργο να σηκώνεται και να βγαίνει με δυσκολία από την πίσω πόρτα του σπιτιού, ενώ τον άκουσα να φωνάζει βοήθεια και μαζί την αστυνομία» ανέφερε στο δικαστήριο η 30χρονη.

Ο Διομήδους σύρθηκε περίπου σε απόσταση 30 μέτρων και σωριάστηκε στο έδαφος όπου τον εντόπισε μέσα σε λίμνη αίματος κάτοικος της κοινότητας. Πριν αφήσει την τελευταία του πνοή κατονόμασε τον δράστη. «Με μαχαίρωσε ο μαύρος». Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία χτένισε την περιοχή για εντοπισμό του δράστη και της 30χρονης. « Με τον Κονσταντίν διαφύγαμε στα χωράφια όπου περάσαμε την νύχτα κάτω από ένα δέντρο. Μου είπε πώς δεν φοβόταν την φυλακή, μετά μου έβγαλε το παντελόνι και κάναμε έρωτα…» ανέφερε στην μαρτυρία της η 30χρονη σοκάροντας όσους παρακολουθούσαν την διαδικασία.

Έγκλημα και τιμωρία

Τελικά το ζευγάρι μετά από πληροφορία πολίτη, εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή κρυμμένο σε μία ρεματιά. Στην θέα των αστυνομικών επιχείρησαν να διαφύγουν αλλά για την 30χρονη ήταν αδύνατο αφού βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Τελικά εγκατέλειψε τις προσπάθειες του και ο 45χρονος. Αφού πέταξε το όπλο του φόνου στο έδαφος, ένα μαχαίρι μεγάλου μεγέθους, με καλυμμένο το πρόσωπο παραδόθηκε στην αστυνομία. Η 30χρονη αρχικά ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με την δολοφονία και ότι διατηρούσε δεσμό με τον δράστη γιατί την απειλούσε ενώ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την σκηνή του φόνου μαζί του αφού την απειλούσε ότι θα την σκότωνε. Στην δεύτερη κατάθεση της όμως κάνει στροφή 180 μοιρών και παραδέχεται ότι διατηρούσε παράλληλο δεσμό με τον ομοεθνή της με την θέληση της.

Η 30χρονη Φόλτικ καταθέτει στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας, ενώ ο Κονσταντίν καταδικάζεται σε δεκαεπταετή κάθειρξη.