Το έργο σημαντικών μουσικών προσωπικοτήτων της Κύπρου εξήρε ο Υπουργός Παιδείας

{loadposition ba_textlink}

Την πολιτιστική προσφορά οκτώ ιδιαίτερα σημαντικών προσωπικοτήτων της μουσικής ζωής της Κύπρου εξήρε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Οι πνευματικοί αυτοί άνθρωποι συνέβαλαν καθοριστικά με το έργο και το ταλέντο τους στη μουσική παιδεία του τόπου μας, σημείωσε ο Υπουργός μιλώντας απόψε σε εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τη χορωδία «Λέανδρος Σίταρος» της Πνευματικής Στέγης Λευκωσίας, προς τιμήν του Φάνου Δυμιώτη, της Ελένης Αθανασιάδου-Μαξιούτη, του Γιάγκου Μιχαηλίδη, του Σόλωνα Μιχαηλίδη, του Δημήτρη Πετρίδη, του Μιχάλη Σταυρίδη, της Λουλού Συμεωνίδου και του Λέανδρου Σίταρου, ιδρυτή και πρώτου μαέστρου της χορωδίας.

«Οι περισσότεροι από τους τιμώμενους υπήρξαν φωτεινές μορφές και στο χώρο της εκπαίδευσης, όπου υπηρέτησαν με απεριόριστο σεβασμό και αγάπη για τη μουσική και για τα παιδιά» είπε ο Υπουργός.

«Ενέπνευσαν και καλλιέργησαν κυρίως στους νέους της πατρίδας μας την ποιότητα και την ομορφιά της κλασσικής μουσικής, ενώ καταξιώθηκαν και αναγνωρίστηκαν και στο εξωτερικό» πρόσθεσε.

Επεσήμανε δε ότι συνέβαλαν στη δημιουργία σημαντικών μουσικών υποδομών στον τόπο μας και ανέφερε ενδεικτικά την ίδρυση της Κρατικής Ορχήστρας Νέων από τον Μιχάλη Σταυρίδη, την ίδρυση του Ελληνικού Ωδείου από την Ελένη Αθανασιάδου-Μαξιούτη και του Εθνικού Ωδείου Κύπρου από τη Λουλού Συμεωνίδου.

Πηγή: KYΠΕ