Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά εκείνους που ξεχώρισαν

Οι νικήτες έλαβαν ήδη ένα τιμητικό μετάλλιο στη χώρα τους. Οι νικητές του Βραβείου προσκλήθηκαν να παραβρεθούν στην επίσημη εκδήλωση και εγκαίνια της έκθεσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που διεξήχθη προς τιμή τους.


Διαβάστε επίσης, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται Αρμένιος ο οποίος μαχαιρώθηκε χθες 13/11 αλλά και για 42χρονο ο οποίος μετέτρεψε το σπίτι του σε φυτώριο κάνναβης.


 

Φέτος το “Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη” απονεμήθηκε στους Κύπριους Πέτρο Σουππουρή και Huseyin Akansoy, και οι δύο ενεργά μέλη της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Συγγενών Αγνοουμένων, Δολοφονηθέντων και άλλων Θυμάτων των γεγονότων 1963 – 1974. Ο Πέτρος Σουππουρής  σε ηλικία  πέντε χρόνων έχασε 5 από τα 6 μέλη της οικογένειάς του και ο Huseyin Akansoy έχασε συνολικά 30 μέλη της οικογένειας του.

Από το 2008, το βραβείο έχει απονεμηθεί σε πολίτες ή οργανώσεις ως επιβράβευση για εξαιρετικά επιτεύγματα πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που με τις δράσεις τους έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών· ή στη διευκόλυνση της διασυνοριακής ή διεθνικής συνεργασίας, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι νικητές επιλέχθηκαν στις 19 Ιουνίου από ειδική Επιτροπή στις Βρυξέλλες, υπό την προεδρία της Αντιπροέδρου Άννης ΠΟΔΗΜΑΤΑ (Σ&Δ, Ελλάδα). Τα μέλη της Επιτροπής ήταν: Οι Αντιπρόεδροι  Alexander ALVARO (Φιλελέφθεροι, Γερμανία) Isabelle DURANT (Πράσινοι, Βέλγιο), Othmar KARAS (ΕΛΚ, Αυστρία), László SURJÁN (ΕΛΚ, Ουγγαρία) οι τέως Πρόεδροι του ΕΚ  Hans-Gert PÖTTERING (ΕΛΚ, Γερμανία), και Enrique BARÒN CRESPO και Annemarie Jorritsma, Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερών και  Peter Matjašič, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Forum Νεολαίας.