Το λάθος αποθήκευσης στα αρώματά σας που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε

Πού να μην τα τοποθετείτε ποτέ

Όταν αγοράζετε το αγαπημένο σας άρωμα -το οποίο στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν θεωρείται οικονομικό- σίγουρα θέλετε να το διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δυστυχώς, τα αρώματα δεν συνοδεύονται από οδηγίες χρήσης ή οδηγίες φροντίδας. Ποιοι είναι, λοιπόν, οι καλύτεροι τρόποι για να αποθηκεύσετε το άρωμά σας και να το διατηρήσετε φρέσκο;

Πώς υποβαθμίζεται ένα άρωμα

άρωμα βανίλια

Η υποβάθμιση του αρώματος, σύμφωνα με το realsimle.com, ξεκινά από τη στιγμή που ανοίγετε το κουτί. Αν και κυρίως διακοσμητικά, τα κουτιά αρωμάτων εξυπηρετούν στην πραγματικότητα έναν εξαιρετικά σημαντικό σκοπό, καθώς κρατούν το άρωμα μακριά από το φως, εμποδίζουν το οξυγόνο να εισέλθει στο εσωτερικό του μπουκαλιού και διατηρούν σταθερή θερμοκρασία. Όσο είναι συσκευασμένο, το άρωμα δεν εκτίθεται πολύ στο οξυγόνο, και έτσι οι όποιες εσωτερικές αλλαγές θα ξεκινήσουν μόλις το εφαρμόσετε για πρώτη φορά πάνω σας. Μόλις το ανοίξετε, λοιπόν, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το αποθηκεύσετε σωστά, ώστε να πετύχετε τη μεγαλύτερη διάρκεια της ζωής του.

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά το άρωμά σας

Άρωμα

«Οι πιο απλές και πρακτικές συμβουλές είναι να διατηρείτε το άρωμά σας σε σκοτεινό, δροσερό και ξηρό μέρος», λέει ο Eduardo Valadez από την εταιρεία Diptyque. Αυτή η μέθοδος προστατεύει το άρωμα από τους τρεις κύριους επιθετικούς παράγοντες: τη θερμότητα, το φως και την υγρασία.

«Η τοποθέτησε μπροστά σε ένα ηλιόλουστο περβάζι παραθύρου ή σε ένα ντουλάπι ή ράφι κοντά σε ένα καλοριφέρ θα υποβαθμίσει το άρωμα πιο γρήγορα από ό,τι η αποθήκευση σε έναν σκοτεινό, δροσερό χώρο», προσθέτει η Kristen Shirley, ειδικός σε θέματα πολυτελείας, συγγραφέας και συντάκτης με έδρα τη Νέα Υόρκη. Για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του αρώματός σας είναι, επίσης, καλύτερο να το καλύπτετε μετά από κάθε χρήση για να ελαχιστοποιήσετε την έκθεσή του στο οξυγόνο.

Το χειρότερο μέρος για τη φύλαξη ενός αρώματος είναι στην πραγματικότητα το μπάνιο, αν και είναι κάπως λογικό, καθώς εκεί ετοιμάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι για το ξεκίνημα της ημέρας τους. Λόγω των αλλαγών στη θερμοκρασία (κατά το ντους, για παράδειγμα) και της υψηλής υγρασίας, είναι ουσιαστικά «νεκροταφείο» για τα αρώματα.

Πού να μην αποθηκεύετε τα αρώματά σας

άρωμα βανίλια

«Δεν θα θέλατε να αποθηκεύσετε το άρωμα στον πάγκο του μπάνιου», εξηγεί η Serrano-McClain. «Η υγρασία από το ντους ή το μπάνιο θα οξειδώσει τα πιο ευαίσθητα συστατικά, όπως τα κιτρικά και τα ανθοϊάματα, και θα κάνει το άρωμα να μυρίζει άσχημα ή να αλλάζει χρώμα ή και τα δύο».

Ακόμα κι αν δεν αποθηκεύετε το άρωμά σας στον πάγκο του μπάνιου, μπορεί και πάλι να μην το αποθηκεύετε στο καλύτερο σημείο. Η Serrano-McClain συνιστά να φυλάσσετε τα αρώματα μακριά από ένα ζεστό, υγρό μπάνιο. «Το ιδανικό μέρος για το άρωμα είναι ένας ξηρός, σκοτεινός χώρος», λέει η Serrano-McClain. «Μερικοί άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να αποθηκεύουν το άρωμά τους στο ψυγείο για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά αυτό δεν είναι ρεαλιστικό για όλους. Μια ντουλάπα ή ένα ντουλάπι λειτουργεί μια χαρά».

πηγή: newsbeast.gr