Το «Oppenheimer» πέρασε το «Bohemian Rhapsody», έγινε η πιο επιτυχημένη βιογραφία όλων των εποχών

Το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ με τις επιδόσεις του στα ταμεία. Με τα επιπλέον 12 εκατ. δολάρια που κέρδισε από την προβολή του σε όλο τον κόσμο το περασμένο Σαββατοκύριακο, πλέον έφτασε τα 912,7 εκατ. και είναι η πιο πετυχημένη βιογραφική ταινία όλων των εποχών.

Τον τίτλο αυτό κατείχε μέχρι τώρα το «Bohemian Rhapsody», για τη ζωή του τραγουδιστή των Queen Φρέντι Μέρκιουρι, που το 2018 είχε συνολικές εισπράξεις 902 εκατ. δολαρίων.

Κανείς δεν περίμενε ότι το τρίωρο βιογραφικό δράμα «Oppenheimer» θα έφτανε τόσο ψηλά, καθώς είναι η τρίτη πιο εμπορική ταινία του 2023 μετά από τις «Barbie» (1,4 δισ. δολάρια) και «The Super Mario Bros. Movie» (1,36 δισ.).

Είναι επίσης η τρίτη πιο εμπορική ταινία της καριέρας του Κρίστοφερ Νόλαν, πίσω από τα μπλοκμπάστερ «Ο Σκοτεινός Ιππότης» και «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή».

Ένα μεγάλο μέρος των εισπράξεων οφείλεται και στα ακριβότερα εισιτήρια των αιθουσών iMax, απ’ όπου η ταινία συγκέντρωσε 179 εκατ. δολάρια, σχεδόν το ένα πέμπτο του συνόλου.

Αν το «Oppenheimer» μάλιστα καταφέρει να κερδίσει και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας – κάτι που δεν φαντάζει καθόλου απίθανο αυτή τη στιγμή – θα είναι η πιο εμπορικά επιτυχημένη ταινία που καταφέρνει κάτι τέτοιο την τελευταία 20ετία – από τότε που το Όσκαρ κέρδισε ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά» (με εισπράξεις 1,1 δισ. δολάρια).

πηγή: CNN Greece