Το Spiegel… γκρεμίζει Παρθενώνα, Κολοσσαίο και πύργο του Άιφελ

Συγκεκριμένα, το περιοδικό εμφανίζει τον Παρθενώνα να καταρρέει και στη συνεχεία όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά μνημεία, όπως το Μπιγκ Μπεν, το Κολοσσαίο και ο Πύργος του Άιφελ βυθίζονται σε ένα τεράστιο ρήγμα.

Το περιοδικό φέρει τον τιτλο «Σεισμός. Η Ευρώπη αποτυγχάνει. Οι συνέπειες, τι έρχεται μετά». Στο βασικό άρθρο του Spiegel γίνεται εκτενής αναφορά στις δραματικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «ύστατη ευκαιρία της Ευρώπης», ενώ αναφέρεται σε ριζικές αλλαγές που δρομολογεί ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η απειλή ενός Grexit, την οποία προσπαθούν να εξαλείψουν η Αγκελα Μέρκελ ο Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία διάβρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Η διαχείριση της κρίσης του μεταναστευτικού στη Μεσόγειο κατέδειξε την αποτυχία του συστήματος των Βρυξελλών. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχεδιάζει τώρα ριζικές μεταρρυθμίσεις. Θα αποτελέσουν την τελευταία ευκαιρία για τη διάσωση της ενότητας της Ευρώπης» αναφέρει στην εισαγωγή του κεντρικού άρθρου, στο οποίο εξετάζεται πέραν της ελληνικής κρίσης, η κατάσταση στην Ουκρανία και η έξαρση του μεταναστευτικού που βάζουν φωτιά στη γηραιά ήπειρο.

Πηγή: Newsbeast.gr