Το συγχαρητήριο τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Ερντογάν στον τουρκικό τύπο

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Μιλιέτ κάνει λόγο «Επιθυμία Μητσοτάκη να συναντήσει τον Ερντογάν» και σχολιάζει ότι η Αθήνα έχει αρχίσει να στέλνει θετικά μηνύματα στην Τουρκία.

Η φιλοκυβερνητική επίσης Γενί Σαφάκ σχολιάζει ότι ο «Μητσοτάκης έφερε ως παράδειγμα την Τουρκία».

«O Μητσοτάκης δήλωσε ότι χρειάζονται μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, όπως και η εκλεγμένη κυβέρνηση στην Τουρκία», αναφέρει.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ απαριθμεί τους ηγέτες που κάλεσαν τον Τ/πρόεδρο για να τον συγχαρούν και καταγράφει ότι «ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας και αρχηγός του Κόμματος Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη επίσης τον Ερντογάν για την εκλογική του επιτυχία».

Με τίτλο «Τα συγχαρητήρια είναι σε εξέλιξη» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Χουριέτ αναφέρει ότι «ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί στις δεύτερες γενικές εκλογές του Ιουνίου, ήταν μεταξύ εκείνων που τηλεφώνησαν στον πρόεδρο Ερντογάν».

O αντίκτυπος της επανεκλογής Ερντογάν στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ κάνει λόγο για «Άνεμο Ερντογάν στην παγκόσμια διπλωματία» και όσον αφορά την Ελλάδα σχολιάζει ότι «η Αθήνα αναμένει νέες και θετικές σχέσεις με την Άγκυρα υπό την ηγεσία του Ερντογάν».

Με τίτλο «Οι Έλληνες ανησυχούν με την Τουρκία» δημοσιεύεται στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Ακίτ ρεπορτάζ, όπου υποστηρίζει ότι: «Εντυπωσιακές αναλύσεις συνεχίζουν να δημοσιεύονται στον ελληνικό Τύπο μετά την ιστορική νίκη του Τ/προέδρου Ερντογάν».

πηγή: SIGMALIVE