Το συζητάει η ΟΕΒ για ευέλικτο ωράριο με σκοπό την απάμβλυνση του κυκλοφοριακού

Την ετοιμότητα της ΟΕΒ να συζητήσει κάθε πρόταση που στο τέλος της ημέρας θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας είτε αυτό αφορά τις επιχειρήσεις είτε αφορά ακόμα και τον ελεύθερο χρόνο του κάθε πολίτη κατά τρόπο που δεν θα χάνεται τόσος χρόνος στις διάφορες διαδρομές της καθημερινότητας, εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Γενικός Διευθυντής της Οργάνωσης Μιχάλης Αντωνίου.

Ο κ. Αντωνίου τόνισε πως εάν μιλάμε για μια ρύθμιση 15-20 λεπτών, τότε σε ότι αφορά τον ιδιωτικό τομέα δεν χρειάζεται να πάμε στη Βουλή, αλλά να αρχίσει μια διαβούλευση ανάμεσα στους εργοδότες και τους εργαζόμενους ή τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ούτως ώστε ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης να υπάρξει κατάληξη.

Σε περίπτωση όμως που οι συζητήσεις τις οποίες ανέλαβε να συντονίσει το Υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, καταλήξουν σε μεγαλύτερη χρονική διαφοροποίηση, ανέφερε ο κ. Αντωνίου, τότε θα χρειαστεί να γίνει κάποιας μορφής ρύθμιση.

Το πιο σημαντικό, τόνισε ο ΓΔ της ΟΕΒ, είναι να ληφθούν οι απόψεις όλων των επηρεαζόμενων από την κυκλοφοριακή συμφόρηση, να γίνει μια εμπεριστατωμένη μελέτη που να οδηγεί σε συγκεκριμένα πορίσματα ώστε εν τέλει να καθοριστούν οι νέες ρυθμίσεις.

Η ΟΕΒ, πρόσθεσε, προσεγγίζει το θέμα με τη λογική οτιδήποτε συμβάλλει στη βελτίωση της εθνικής παραγωγικότητας αξίζει να το συζητήσουμε, ούτως ώστε να μην χάνεται τόσος πολύτιμος χρόνος στις διαδρομές από και προς τις επιχειρήσεις και τα σχολεία ή ακόμα και των ελεύθερο χρόνο των πολιτών.

πηγή: alphanews.live