Το τέρας του Loch Ness έκανε την εμφάνιση του (Pics)

 {loadposition ba_textlink}

H 24χρονη φωτογράφος Elle Williams απαθανάτισε κάτι που η ίδια ισχυρίζεται ότι μπορεί να είναι το περίφημο τέρας του Loch Ness. Όλα αυτά στην λίμνη Windermere και όχι στη Σκωτία, όπως πολλοί “τερατολόγοι” θα περίμεναν.

Η νεαρή μένει κοντά στη λίμνη και δήλωσε στον βρετανικό τύπο ότι φωτογράφησε τη Nessy 150 μίλια από το εξοχικό της.

Η ίδια είχε στήσει την κάμερα της σε τρίποδο για να τραβήξει καρέ στην λίμνη του Windermere που βρίσκεται στην περιοχή του Lake District National Park.

Βλέποντας στο τέλος της μέρας τα πλάνα της, συνειδητοποίησε ότι είχε “πιάσει” κάτι πολύ περίεργο. Η Ellie δήλωσε στη Mirror: “Στην αρχή νόμιζα ότι είναι ένας κύκνος ή μια χήνα. Αλλά τώρα συνειδητοποιώ ότι είναι κάτι άλλο. Είμαι ανοιχτή σε προτάσεις και ιδέες για το τι θα μπορούσε πραγματικά να είναι. Μοιάζει πάντως με το τέρας του Loch Ness”.

Ο James Ebdon που εργάζεται για την εταιρεία καμερών Autographer έλαβε τα επίμαχα καρέ, τα εξέτασε, απεφάνθη πως δεν είναι αποκύημα Photoshop αλλά δήλωσε πως μπορεί να πρόκειται για φάρσα.

Και παρακάτω, η περίφημη, πρώτη και “ιστορική” φωτογραφία του τέρατος:

 

Άνθρακες το τέρας

Αναφορές για την ύπαρξη ενός απροσδιόριστου τέρατος στη λίμνη του Loch Ness χρονολογούνται πάντως από τον 6ο αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο ο Άγιος “Κολούμπα” έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό.

Στις πρώτες σύγχρονες αναφορές ανήκει μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1933, σύμφωνα με την οποία ένα ζευγάρι είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Loch Ness ένα άγνωστο είδος, όπως μαρτυρούσαν τα ίχνη του στην επιφάνεια της θάλασσας.

Αργότερα αποδείχθηκε πως η περιγραφή του ήταν υπερβολική. Έκτοτε ακολούθησαν περισσότερες μαρτυρίες και διαφορετικές αναφορές σε ένα “τέρας” μήκους από 6 έως 125 πόδια.

Τον Απρίλιο του 1934 εμφανίστηκε μια φωτογραφία της Nessy (η παραπάνω ασπρόμαυρη), γνωστή και ως η “φωτογραφία του χειρούργου”, δημιούργημα του γυναικολόγου Ρόμπερτ Γουίλσον.

Αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο.

Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1994 από μια ομάδα ερευνητών. Υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003, με χρήση σόναρ, απέτυχαν να εντοπίσουν το θρυλούμενο ερπετό.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.