Τον καταδίωξαν,χτύπησε αστυνομικούς και κατήγγειλε ότι έφαγε ξύλo

Εξελίξεις μετά την επεισοδιακή καταδίωξη της περασμένης Παρασκευής στη Λεμεσό

Η κινηματογραφική καταδίωξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου 2021 στους δρόμους της Λεμεσού όπου αστυνομικοί πυροβόλησαν στα ελαστικά οχήματος 57χρονου κατέληξε στην Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά Αστυνομίας.

Επίθεση σε αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ενδότερα της Αρχής, ο 57χρονος κατά τη διαδικασία σύλληψής του φέρεται να επιτέθηκε να κλώτσησε  και να χτύπησε τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Κατά τη μεταφορά του σε γιατρό ο 57χρονος ισχυρίστηκε ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς. Για το λόγο αυτό η υπόθεση πήρε το δρόμο για την Αρχή  Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά Αστυνομίας. 

Ο πρόεδρος της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά Αστυνομίας Ανδρέας Πασχαλίδης μιλώντας στην Offsite ανέφερε ότι «κατόπιν καταγγελίας που έγινε από μέλη της Αστυνομίας η υπόθεση τέθηκε ενώπιον μας και την εξετάζουμε». Ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβριου 2021 η Αρχή θα συνέλθει και θα ζητήσει από τη Νομική Υπηρεσία το διορισμό ποινικού ανακριτή για εξέταση της υπόθεσης. 

Τα γεγονότα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατόπιν πληροφορίες η Αστυνομία έθεσε υπό παρακολούθηση το όχημα του 57χρονου. Η Αστυνομία εξασφάλισε πληροφορίες ότι ο 57χρονος κουβαλούσε μεγάλες ποσότητες καπνικών προϊόντων.

Στο δρόμο Λάρνακας – Λεμεσού η Αστυνομία «άναψε» τους φάρους και έκανε σήμα στον 57χρονο να σταματήσει. Ωστόσο, ο 57χρονος «πάτησε γκάζι» και προσπάθησε να ξεφύγει κινούμενος εντός της  Λεμεσού με την Αστυνομία να τον ακολουθεί κατά πόδας.

Ακολούθως ο 57χρονος επέστρεψε στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λευκωσία, αλλά στο ύψος του Αγίου Τύχωνα τον ανέκοψαν αφού προηγουμένως αστυνομικοί φέρονται να πυροβόλησαν στα ελαστικά του οχήματος για να τον ακινητοποιήσουν.

Μετά την ανακοπή στο όχημα βρέθηκε μεγάλη ποσότητα καπνικών προϊόντων και το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ ο 57χρονος συνελήφθη καΙι ειδοποιήθηκε το Τμήμα Τελωνείων.

πηγή:Offsite