«Τρέχουν» στα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων- Τελευταία μέρα για εγγραφή των νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους

Τελευταία μέρα για εγγραφή νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους και τα εκλογικά επιτελεία «τρέχουν» να φέρουν κι άλλους ψηφοφόρους στην κάλπη.

Του Νικόλα Πέτρου

Λήγει σήμερα η διορία, και υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε όλα τα εκλογικά επιτελεία, για να προλάβουν να γράψουν στους εκλογικούς καταλόγους, αυτούς που δίσταζαν μέχρι σήμερα να ψηφίσουν στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές και αποφάσισαν τελευταία στιγμή να δώσουν το στίγμα τους, τον Ιανουάριο του 2018.

Ευχή όλων μας, είναι να αυξηθεί ο αριθμός όσον αφορά τους νέους ψηφοφόρους ακόμα και την τελευταία στιγμή, αφού φέρεται τα νούμερα να είναι αρκετά πιο χαμηλά σε σχέση με τις προηγούμενες Προεδρικές εκλογές του 2013.

Το μήνυμα που παίρνει η κυπριακή πολιτεία δυστυχώς από την πλειοψηφία των νέων, είναι πως το τελευταίο πράγμα που τους απασχολεί είναι ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αφού στο μυαλό τους έχει περάσει ξεκάθαρα ότι όποιος και να εκλεγεί το ίδιο θα είναι, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι με την αποχή τους από την κάλπη, γίνονται «συνένοχοι» σε ένα μη αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα για την Κυπριακή κοινωνία.

Όπως ανάφερα σε παλαιότερη μου αρθρογραφία, η ψήφος της νέα γενιάς θα καθορίσει το αποτέλεσμα,και καλό είναι όσοι δεν γράφτηκαν ακόμη στους εκλογικούς καταλόγους, να πάνε να γραφτούν γιατί αν δεν κτίσει το μέλλον της η νέα γενιά, τότε ποιος θα το κτίσει;