Τρέξε ή βάδισε για καλό σκοπό! Ο αγώνας δρόμου «Energy Run Λακατάμιας», επιστρέφει για 4η χρονιά

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2023, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Λακατάμιας, o Δήμος Λακατάμιας και ο Οργανισμός Running in Cyprus παρουσίασαν τον αγώνα δρόμου Energy Run Λακατάμιας, που φέτος πραγματοποιείται για 4η χρονιά!

Στη  δημοσιογραφική  διάσκεψη παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Λακατάμιας Δρ Φωτούλα Χατζήπαπα, η παραολυμπιονίκης κ. Μαρία Μάρκου, η Πρόεδρος του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Voice For Autism κ. Έλεν Γεωργίου Ποντίκη και ο συντονιστής του Energy Run Λακατάμιας και διευθυντής του οργανισμού Running in Cyprus κ. Σταυρός Κακουρίδης.

Το 4ο Energy Run Λακατάμιας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023,   στις 8:00 π.μ., με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Οδό Χαράλαμπου Μούσκου (δρόμος Δημαρχείου, μπροστά από το εστιατόριο του Πάρκου Αγ. Γεωργίου Λακατάμιας (εξωτερικός χώρος Αμφιθέατρου)). Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 5 χλμ και 10 χλμ καθώς επίσης και παιδικό αγώνα 1,000 μέτρων (για παιδιά μέχρι 12 ετών).

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργου Παπαναστασίου. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η κυρία Μαρία Μάρκου παραολυμπιονίκης της Κύπρου στο άθλημα της παρά-άρσης βαρών σε πάγκο.

Με slogan «Τρέξε ή βάδισε για καλό σκοπό!» οι οργανωτές στοχεύουν στη η μαζική συμμετοχή δρομέων, περιπατητών και παιδιών σε ένα άρτια οργανωμένο αγώνα, μέσω του οποίου θα περάσουν όμορφα, προσφέροντας ταυτόχρονα σε ένα καλό σκοπό, καθώς μέρος των εισόδων θα διατεθεί για την οικονομική στήριξη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) “Voice for Autism’ για τα δύο νέα σπίτια στη Λακατάμια, τα οποία αποτελούν τις πρώτες στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με αυτισμό.

Η Δήμαρχος Λακατάμιας Δρ Φωτούλα Χατζήπαπα αφού ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους εθελοντές και τους χορηγούς του αγώνα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της φυσικής δραστηριότητας και του αθλητισμού για την υγεία των πολιτών και  στη στήριξη που παρέχει ο Δήμος σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, που κύριο στόχο έχουν την αύξηση της συμμετοχής του κοινού ανεξαρτήτως ηλικίας

Η κ. Έλεν Γεωργίου Ποντίκης Πρόεδρος του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Voice For Autism, ευχαρίστησε τη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λακατάμιας και τον οργανισμό Running in Cyprus για την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού καθώς και τη ευκαιρία προβολής του έργου που γίνεται από τον Οργανισμό. Τέλος, ευχήθηκε όπως, με την βοήθεια όλων μας, τα παιδιά με αυτισμό καταφέρουν να ενταχθούν στην κοινωνία, ώστε να είναι παραγωγικά και ευτυχισμένα.

Η παραολυμπιονίκης κ. Μαρία Μάρκου, αναφέρθηκε στην σημασία του αθλητισμού, για τη σωματική αλλά και τη ψυχική υγεία των ανθρώπων. «Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την πρόσκληση να είμαι παρούσα σε μια τόσο όμορφη εκδήλωση, ανέφερε. Είμαι σίγουρη πως όλοι το κοινό θα αδράξει την ευκαιρία να συμμετέχει στους αγώνες, αφού ταυτόχρονα με την άθληση, προσφέρει και στον Οργανισμό Voice For Autism».

Κλείνοντας ο κ. Σταυρός Κακουρίδης, συντονιστής τη εκδήλωσης Energy Run Λακατάμιας και διευθυντής της Running in Cyprus, ανέλυσε τις διάφορες δραστηριότητες και λεπτομέρειες που αφορούν τον αγώνα, ενώ γνωστοποίησε ότι όλες οι πληροφορίες και η πύλη εγγραφών υπάρχουν  διαδικτυακά, στην  ιστοσελίδα www.energyrun.com.cy.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ