Σε τρίμηνη διαθεσιμότητα ο Οικονομικός Διευθυντής του Δ. Πάφου

Σε διαθεσιμότητα τίθεται από σήμερα και για τρεις μήνες ο Δημοτικός Ταμίας – Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Πάφου Δημήτρης Πατσαλίδης.

Την απόφαση έλαβε σε χτεσινή συνεδρία της, η Ολομέλεια του Δημοτικού συμβουλίου Πάφου, που εξέτασε θέμα άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον του Δημοτικού Ταμία – Οικονομικού Διευθυντή σε σχέση με υπόθεση του Δήμου .

Μιλώντας μετά το πέρας της συνεδρίας ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως η απόφαση για λόγους δημοσίου συμφέροντος και με τα όσα αναλύθηκαν στο Δημοτικό Sυμβούλιο Πάφου και παρουσιάστηκαν είναι όπως ο Δημοτικός Ταμίας – Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου τεθεί από αύριο σε διαθεσιμότητα για τρεις μήνες.

Αν συνέχισε, καταχωρηθεί επίσημα εναντίον του ποινική υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου τότε το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνέλθει για να τον θέσει σε πλήρη διαθεσιμότητα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ο κ. Φαίδωνος ανακοίνωσε επίσης πως την θέση του Οικονομικού Διευθυντή ως αναπληρωτής Οικονομικός Διευθυντής αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν.

Το θέμα της διαθεσιμότητας του Οικονομικού Διευθυντή του Δήμου Πάφου εξετάστηκε αρχικά το πρωί σε συνεδρία των επικεφαλής των δημοτικών ομάδων του Δήμου Πάφου με τον Δήμαρχο Πάφου ούτως ώστε να τεθεί προς ψήφιση απόψε στην συνεδρία της ολομέλειας του Δημοτικού συμβουλίου.

Στην καταγγελία προχώρησε ενοικιαστής δημοτικού υποστατικού.

Σύμφωνα με τον ενοικιαστή, ο ίδιος φαίνεται να επωμίστηκε το κόστος εργασιών ανακαίνισης κατόπιν συμφωνίας με το Δήμο για να του επιστραφεί το ποσό όταν ολοκληρώνονταν οι εργασίες.

Ωστόσο σύμφωνα με τον ενοικιαστή ο Δήμος υπαναχώρησε από την δέσμευση του αμφισβητώντας το ποσό που καταβλήθηκε, με αποτέλεσμα ο ίδιος να σταματήσει να καταβάλλει ενοίκια μέχρι να αποσβέσει το ποσό που δαπάνησε.

Ο παραπονούμενος ανέφερε ωστόσο στην Αστυνομία πως υψηλόβαθμο στέλεχος του Δήμου Πάφου τον προσέγγισε και του ζήτησε το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ για να διευθετήσει προς όφελος του ενοικιαστή την διαφορά.

Ο ενοικιαστής μάλιστα κατήγγειλε στην Αστυνομία πως σε τρεις διαφορετικές συναντήσεις τους, του επέδωσε τμηματικά το ζητηθέν ποσό, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι στην τελευταία συνάντηση που έγινε στον επίμαχο χώρο υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες για την παρουσία του λειτουργού εκεί.

Σε καταγγελία εις βάρος του ενοικιαστή προχώρησε ωστόσο στην Αστυνομία και το Ανώτερο στέλεχος του Δήμου Πάφου κατηγορώντας τον ότι τον ενοχλούσε τηλεφωνικώς απαιτώντας απ’ αυτόν χρήματα.

Η Αστυνομία προωθεί την καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.