Τζο Μπάιντεν: Ξεκινά προεκλογική εκστρατεία παρότι δεν είναι επίσημα υποψήφιος

Μπορεί να μην έχει αρχίσει ακόμη επισήμως προεκλογική εκστρατεία, ωστόσο ο Τζο Μπάινεν φαίνεται πως φλερτάρει με το ενδεχόμενο να ξαναθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ, και θα συμμετάσχει σε δυο εκδηλώσεις για συγκέντρωση κεφαλαίων.

Ο αμερικανός πρόεδρος, φαίνεται πως σκέφτεται σοβαρά να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024, και όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην παράταξή του, τους Δημοκρατικούς, την επόμενη εβδομάδα θα συμμετάσχει σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Ο Τζο Μπάιντεν θα βρίσκεται την Τρίτη 31η Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη και την Παρασκευή 3η Φεβρουαρίου στη Φιλαδέλφεια, για να συναντήσει πλούσιους υποστηρικτές ώστε να συνεισφέρουν στα ταμεία του κόμματός του.

Οι εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση κεφαλαίων αποτελούν σταθερά στις αμερικανικές προεκλογικές εκστρατείες, οι οποίες έχουν κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Σιγά-σιγά η αρχιτεκτονική της διαγραφόμενης υποψηφιότητας του κ. Μπάιντεν αρχίσει να παίρνει μορφή.

Τον Δεκέμβριο, ο πρόεδρος ήδη έπεισε το Δημοκρατικό Κόμμα να αλλάξει εντελώς το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών, κατά τρόπο που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη επιρροή στην ψήφο των αφροαμερικανών, που ήταν ευνοϊκή γι’ αυτόν το 2020.

Ως αυτό το στάδιο, ο Τζο Μπάιντεν λέει απλά ότι έχει την «πρόθεση» να κατέβει στις προεδρικές εκλογές του 2024. Έχει αναγγείλει πως θα λάβει και θα ανακοινώσει την απόφασή του δημόσια στις αρχές της τρέχουσας χρονιάς.

Αναλυτές και ειδικοί προβλέπουν ότι θα κάνει την ανακοίνωση αμέσως μετά την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης, την παραδοσιακή γενική πολιτική ομιλία των προέδρων ενώπιον του Κογκρέσου, που φέτος θα εκφωνήσει την 7η Φεβρουαρίου.

πηγή: CNN Greece