Ολοκληρώθηκε η ιατρική σύνοδος της UEMS

 

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δελτίο Τύπου του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η τετραήμερης σύνοδος της UEMS, σύνοδο που φιλοξένησε στην Κύπρο ο ΠΙΣ.

Από την περασμένη Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, σύνεδροι, από όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, είχαν βρεθεί στην Κύπρο για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της συνόδου, να συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίες και στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τους Ευρωπαίους ειδικούς ιατρούς ήταν η συνέχιση της ιατρικής εκπαίδευσης και η επαγγελματική ανάπτυξη των ιατρών, η ηλεκτρονική-υγεία, η ειδική πρακτική στα υφιστάμενα συστήματα υγείας, η μεταπτυχιακή εκπαίδευση των ιατρών και η ποιότητα της φροντίδας των ασθενών.

Την έναρξη του κύριου μέρους της συνόδου, χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Δημοσθένους, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης τέτοιων δραστηριοτήτων για τον ιατρικό κόσμο της Κύπρου αλλά και για τους Κυπρίους ασθενείς.

Ο Υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι κατά τα τελευταία έτη έχουν γίνει μεγάλα βήματα για την αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης στην Κύπρο, με κορωνίδα την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη δημιουργία Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επιπλέον ανέφερε ότι ήδη έχουν ανακοινωθεί οι πρώτες θέσεις για την πρόσληψη ακαδημαϊκού προσωπικού το Σεπτέμβριο του 2012.

Στόχος, είπε ο κ. Δημοσθένους, είναι να λειτουργήσει η Σχολή και να ενταχθούν οι πρώτοι φοιτητές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2013, ενώ ήδη το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το St George’s University of London έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και προσφέρουν πτυχίο ιατρικής (Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery) στην Κύπρο από το 2011.

Στην έναρξη της συνόδου, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Ανδρέας Δημητρίου, αναφέρθηκε στη σημασία της φιλοξενίας του συνεδρίου αυτού για πρώτη φορά στην Κύπρο, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η επίσκεψή των Ευρωπαίων ιατρών ολοκληρώθηκε με οργανωμένες ξεναγήσεις στη Λάρνακα και στη Λευκωσία, με την υποστήριξη του Δήμου Λευκωσίας και των Εταιρειών Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας και Λευκωσίας.

 

Πηγή ΚΥΠΕ