ΒΙΝΤΕΟ: Έτοιμοι οι Κύπριοι πυροσβέστες να βρεθούν στα πύρινα μέτωπα της Παλλήνης

Στο πλευρό των Ελλαδιτών πυροσβεστών που δίνουν για δεύτερη ημέρα μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Παλλήνης στην Αττική, είναι έτοιμοι να βρεθούν για άλλη μια φορά οι Κύπριοι συναδέλφοι τους.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Κεττής ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι η απόφαση για συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην επιχείρηση κατάσβεσης στην Ελλάδα είναι πολιτική και εναπόκειται στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα από πλευράς ελλαδικών Αρχών.

κκκκ

Ο κύριος Κεττής έκανε λόγο για δύσκολη κατάσταση στα πύρινα μέτωπα, καθώς μέσα στη δασώση περιοχή υπάρχει ανεπτυγμένος αστικός ιστός.

Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή της πυρκαγιάς, δυσχαιρένουν το έργο πυρόσβεσης τόσο για τα επίγεια μέσα, όσο και για τις εναέριες δυνάμεις.

“Οι συναδέλφοι στην Ελλάδα επιτελούν ένα πολύ δύσκολο έργο και λόγω των ζημιών που προκαλούνται και λόγω των αυξημένων δυνητικών κινδύνων για απώλεια ζωής. Πρόκειται για μια πολύ άσχημη κατάσταση. ”

Όπως μεταδίδουν ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται αυτή την ώρα προς Διώνη και Δασαμάρι. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής από τον εκπρόσωπο Γιάννη Αρτοποιό, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν πραγματική μάχη προκειμένου οι φλόγες να μην περάσουν μέσα στη Διώνη, περιοχή που βρίσκεται βόρεια του Πικερμίου, ενώ μικρή αναζωπύρωση υπάρχει αυτή την ώρα  και δυτικά προς το Ντράφι.

Την ίδια στιγμή διάσπαρτες εστίες υπάρχουν και σε συνολικά 14 σημεία, κυρίως σε Ανθούσα και Παλλήνη.

κκκκ

Αυτή την ώρα επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρα και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Συνδράμουν Δασική Υπηρεσία, ΕΚΑΒ, ΓΕΣ, ΟΤΑ και ΕΛΑΣ που διαθέτει 626 αστυνομικούς με 232 οχήματα. Επίσης, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) ενημέρωσε ότι πέντε αεροπλάνα Canadair διατίθενται για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πεντέλη.

κκκ

Επιπλέον, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 6 ομάδες με συνολικά 61 άτομα, ενώ υπάρχουν 13 μηχανήματα με το υποστηρικτικό προσωπικό τους στο 725 Τάγμα Μηχανικού.  Επιπρόσθετα, σε δίωρη ετοιμότητα βρίσκονται στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) 90 άτομα, στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) 30 άτομα καθώς και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) άλλα 30 άτομα.

πηγή: alphanews.live