Βίζερ: Χρειάζεται περισσότερο χρόνο η Ελλάδα

Αντιμέτωπη με την αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής βρίσκεται η Ευρωζώνη, ενώ Αυστριακός αξιωματούχος αποκαλύπτει πως εάν η Ελλάδα δεν κερδίσει το χαμένο έδαφος ή δεν της δοθεί περισσότερος χρόνος, θα πρέπει ή να προχωρήσει σε μεγαλύτερες περικοπές ή να δεχθεί περισσότερα χρήματα από τους Ευρωπαίους εταίρους.

“Το πρόγραμμα που  καταρτίσαμε μέχρι τώρα δεν έχει πλέον ισχύ, καθώς έχει εκτροχιαστεί”, δήλωσε ο πρόεδρος της “Euro Working Group” Τόμας Βίζερ ενόψει του Eurogroup, που ξεκινά την Πέμπτη και θα κορυφωθεί με την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου.

Ο Βίζερ, που συντονίζει τις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών, επεσήμανε ότι η Αθήνα βρίσκεται μήνες πίσω από τα χρονοδιαγράμματα όσον αφορά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ “παράλληλα η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα εξελίχθηκε χειρότερα από ό,τι αναμενόταν”.

“Θα πρέπει να διεξαγάγουμε εκ νέου σοβαρές διαπραγματεύσεις προκειμένου να θέσουμε πάλι εντός τροχιάς το πρόγραμμα”, πρόσθεσε.

Για περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr , επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.