Βουλγαρία: Διαλύθηκε το Κοινοβούλιο

 


Διαβάστε επίσης, “Απήχθησαν δύο τσέχες τουρίστριες στο Πακιστάν” και “Η σορός του Τσάβες ίσως δεν είναι δυνατόν να ταριχευτεί”.


 

Επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι ο πρώην πρεσβευτής της Βουλγαρίας στη Γαλλία Μαρίν Ράικοφ.

Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα εναντίον της φτώχειας και της διαφθοράς της πολιτικής ελίτ, ανάγκασαν τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ να παραιτηθεί στις 20 Φεβρουαρίου.

Η αντιπολίτευση επέκρινε δριμύτατα σήμερα την απερχόμενη κυβέρνηση. “Η κυβέρνηση του GERB (το κόμμα του Μπορίσοφ “Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας”) έδειξε ότι μια αυταρχική εξουσία μπορεί να υπάρξει ακόμα και στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού συντάγματος, εάν η κοινωνία των πολιτών είναι ανίσχυρη και εάν οι δημοκρατικές αξίες υποκύπτουν στο λαϊκισμό”, τόνισε ο ηγέτης του φιλελεύθερου κόμματος της τουρκικής μειονότητας MDL Λούτβι Μεστάν, απευθυνόμενος στο Κοινοβούλιο.

“Οι απελπισμένοι άνθρωποι που έχουν μεταμορφωθεί σε πυρσούς, συμβολίζουν τα αποτελέσματα της κυβέρνησης αυτής”, τόνισε ο σοσιαλιστής βουλευτής `Ανγκελ Ναϊντένοφ, αναφερόμενος στους τέσσερις άνδρες που αυτοπυρπολήθηκαν στη Βουλγαρία σε λιγότερο από ένα μήνα.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του GERB Κρασιμίρ Βελτσέβ κατηγόρησε από την πλευρά του την αντιπολίτευση ότι “υποκίνησε το μίσος των διαδηλωτών που είχε ως αποτέλεσμα να διαρραγεί η εύθραυστη ισορροπία της κοινωνίας”.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Troud, ο Ράικοφ διαβεβαιώνει ότι θα πράξει το καλύτερο για να λάβει υπόψη τις προτάσεις των διαδηλωτών.

Η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ντεϊάνα Κοσταντίνοβα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BNT ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει “τις πιο ευπαθείς οικογένειες στο πλαίσιο του υπάρχοντος προϋπολογισμού”.

Πηγή ΚΥΠΕ