Βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» 2022 στην Remedica

Το βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» για το 2022, κατέκτησε η Φαρμακοβιομηχανία Remedica, στο πλαίσιο των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις.

Η ανώτατη αυτή διάκριση, η οποία απονέμεται στη Remedica για τέταρτη συνεχή χρονιά, καταδεικνύει, τη διαρκή έμφαση και ευαισθητοποίηση της διοίκησης της Remedica, σε θέματα περιβάλλοντος, κλιματικής αλλαγής και βιώσιμης ανάπτυξης. Το βραβείο, παρέλαβε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας Δρ Μιχάλης Νεοπτολέμου.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διάκριση, επειδή δεν επιστεγάζει μόνο τις πρωτοβουλίες του Ομίλου και τις άκοπες προσπάθειες στον τομέα της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, αλλά και τη συνολική κουλτούρα και στάση της Remedica ως προς τη Βιωσιμότητα», δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας Δρ Μιχάλης Νεοπτολέμου.

Η ηθική στο επιχειρείν και στο περιβάλλον, η αριστεία, η καινοτομία και η υπευθυνότητα, αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της φιλοσοφίας αλλά και της στρατηγικής για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της φαρμακοβιομηχανίας Remedica.

Ο Δρ Νεοπτολέμου σημείωσε ότι «Θεωρούμε ότι η αειφόρος ανάπτυξη προϋποθέτει να λαμβάνουμε όχι μόνο γενναίες αποφάσεις ως προς την υποδομή και την εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και τις στρατηγικές επιχειρηματικές επιλογές μας, την οργάνωση των διαδικασιών και την προάσπιση των ανθρώπινων σχέσεων. Έτσι, υπ’ αυτό το πρίσμα, συνεχίζουμε δυναμικά με περισσότερες επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη, αυτοματοποίηση και ψηφιακό μετασχηματισμό», κατέληξε.

Η Remedica εστιάζεται κυρίως στη διαχείριση στερεών, υγρών και αερίων αποβλήτων, την ελαχιστοποίηση των εκπομπών αερίων διοξειδίου του άνθρακα, την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, την εξοικονόμησή της ενέργειας, την εφαρμογή και προώθηση της ανακύκλωσης, καθώς και την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Δεσμεύεται να συνεχίσει να προωθεί περιβαλλοντικές πρακτικές σε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων της ώστε να προστατεύσει την κοινότητα στην οποία δραστηριοποιείται, επιτυγχάνοντας βιώσιμη ανάπτυξη. Η αξιολόγηση των υποψηφίων έγινε στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων, που στηρίζουν το θεσμό των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων.

Τα Βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, σε Ειδική Επίσημη Τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, τη Τρίτη, 24 Ιανουαρίου.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή βράβευσης: