ΥΠΑM: Η υπηρεσία προς την πατρίδα παραγωγικός και όχι χαμένος χρόνος


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Σε χαιρετισμό του κατά τη σημερινή τελετή απόλυσης οπλιτών 2011Β’ ΕΣΣΟ της XX ΤΘΤ, που πραγματοποιήθηκε σε στρατόπεδο στον Κόρνο, ο κ. Φωτίου είπε ότι στην αρχαία Ελλάδα, η στρατιωτική θητεία ήταν αλληλένδετη με την αγωγή και την εκπαίδευση των εφήβων.

«Η επιτυχής ολοκλήρωσή της οδηγούσε στην απόδοση του τιμητικού τίτλου του «πολίτη» και παρείχε το δικαίωμα απόλαυσης όλων των πολιτικών δικαιωμάτων. Η στράτευση αποτελούσε ύψιστη τιμή για κάθε άρρενα, ο οποίος έθετε το συμφέρον και την ανάπτυξη του κράτους, υπεράνω προσωπικών φιλοδοξιών. Το καλό της πατρίδας θέσατε υπεράνω εαυτού και όλοι εσείς, που βρίσκεστε σήμερα εδώ παρατεταγμένοι, για να εισπράξετε τα εύσημα από την Πολιτεία για την ανιδιοτελή προσφορά σας», είπε και απεύθυνε εύγε «γιατί κλείσατε τα αυτιά σας στο άνανδρο κάλεσμα της φυγοστρατίας προ διετίας, αλλά και κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας σας».

Ο κ. Φωτίου είπε ότι «είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσετε με το ίδιο σθένος να υπηρετείτε την Εθνική Φρουρά από κάθε θέση, με τα οποιαδήποτε ακαδημαϊκά ή τεχνικά προσόντα αποκτήσετε στο μέλλον».

«Η εφεδρεία και αργότερα η εθνοφυλακή, έχουν ανάγκη στελέχωσης από άξιους και ενεργούς πολίτες. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ευαισθητοποιημένα μέλη, με δικαιώματα που κερδίζονται μέσα από την ίδια την προσφορά τους. Πρέπει να γίνει βίωμα σε όλους ότι η θητεία είναι ένα μεταβατικό στάδιο, ένας σταθμός ενηλικίωσης», συμπλήρωσε.

Ο κ. Φωτίου ευχαρίστησε και τους γονείς των εθνοφρουρών «για τις μεγάλες προσπάθειες και θυσίες τις οποίες κατέβαλαν κατά τη διάρκεια της θητείας των παιδιών τους».

Απευθυνόμενος προς τους εθνοφρουρούς, ο Υπουργός Άμυνας είπε: «Το μέλλον σας ανήκει. Ζήστε τη ζωή σας με σύνεση, αγάπη προς τον συνάνθρωπο και προς την πατρίδα».

«Τηρήστε τον όρκο που δώσατε ως νεοσύλλεκτοι στρατιώτες και στον πολιτικό σας βίο. Πιστέψετε την και διαφυλάξτε τους νόμους της αλλά και την εδαφική της ακεραιότητα από κάθε επιβουλή. Γίνεται οι καλύτεροι πρεσβευτές της στο εξωτερικό όταν σε λίγους μήνες θα φοιτάτε σε πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά κέντρα. Διεκδικείστε ένα καλύτερο αύριο για σας, για τις οικογένειές σας, για την Κύπρο μας. Αποβάλετε όποια πίκρα, όποιο αρνητικό συναίσθημα και δεχτείτε το ως εκπαίδευση και προσωπική ενδυνάμωση. Κρατείστε μέσα σας το μεγαλείο της εθελοντικής προσφοράς, τα ιδανικά της φυλής μας, τις αρχαίες ελληνικές αξίες της στράτευσης και αναδείξτε τα», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ