Χατζηγεωργίου: Να επιστραφούν τα λεφτά από τα μπόνους

Σε ανακοίνωση του ο Ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου σχετικά με τα μπόνους ανέφερε ότι, «Τις τελευταίες μέρες ήρθαν στο φως σημαντικά στοιχεία. Μάθαμε πως τα μπόνους που δόθηκαν, κυρίως μεταξύ 2006-2009, στα στελέχη και τους μετόχους της Μαρφίν Λαϊκής (τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα), ανέρχονται στα 52 εκατομμύρια ευρώ. Μερικά άτομα πήραν όσα δεν μπορούν να πάρουν χιλιάδες οικογένειες με σκληρή δουλειά δεκαετιών. Αυτό έγινε από ανθρώπους που γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν καλυτέρα απ` όλους την κατάσταση της τράπεζας, αν όχι και της κυπριακής οικονομίας».

Πιστεύω, ανέφερε ό,τι μεγάλο μέρος του κακού που μας βρήκε είναι γιατί ένας άνθρωπος από την Ελλάδα, κατάφερε να εξαγοράσει μερικές δεκάδες Κυπρίους με ελαστική συνείδηση. Και οι εξαγορασθέντες υιοθετούσαν κάθε απόφαση .

Ενώ δήλωσε ότι, τα σχετικά στοιχεία που απεκαλύφθησαν χτες στη επιτροπή θεσμών, τα απέστειλα στην Κομισιόν ζητώντας να ελέγξουν κατά ποσόν, πέραν από τον πολύ κόσμο που ήδη έχει συνεισφέρει, θα πρέπει να συμβάλλουν και όσοι πλούτισαν παίρνοντας υπέρογκα ποσά από μια τράπεζα που εν τέλει πτώχευσε συμπαρασύροντας, μαζί και με άλλους συντρέχοντες λόγους, την κυπριακή οικονομία; Έθεσα επί τάπητος το ενδεχόμενο συμπερίληψης σε ένα επικαιροποιημένο μνημόνιο, ειδικής αναφοράς στην υποχρέωση όσων έλαβαν τα αδικαιολόγητα ποσά ως μπόνους να τα επιστρέψουν.

Πηγή: KYΠΕ