Ξεκινά καταγραφή των προβλημάτων στα Νοσοκομεία η Κανάρη

Επισκέπτεται με τον ΠτΔ το Νοσοκομείο Λεμεσού σήμερα – Θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα

Από την πρώτη ημέρα που παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου από τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα, η Πόπη Κανάρη ξεκίνησε συναντήσεις ώστε να λυθούν τα όποια προβλήματα καταγράφονται στον τομέα της Υγείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο είχε κατ’ιδίαν συναντήσεις με τους υπουργούς όπου και τους ζήτησε να προχωρήσουν στην ετοιμασία του πλάνου δράσης του κάθε υπουργείου.

Πάντως η Πόπη Κανάρη ξεκινά από σήμερα επισκέψεις στα Νοσοκομεία. Η αρχή γίνεται από το Νοσοκομείο Λεμεσού και στην επίσκεψη θα είναι παρόν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Όπως ανέφερε στην OffsiteNews η ίδια η υπουργός Υγείας, στόχος είναι να ακούσει δια ζώσης και να καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν επισκέψεις και στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια. 

ΓεΣΥ στο επίκεντρο – Συναντήσεις με ΟΚΥπΥ και ΟΑΥ 

Όπως έγραψε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της η OffsiteNews, ο Πρόεδρος αναμένει από την νέα υπουργό Υγείας τις εισηγήσεις της για το ΓεΣΥ, καθώς είναι ένα θέμα το οποίο βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα.

Η Πόπη Κανάρη έχει υπόψη της, τις αλλαγές που θα βελτιώσουν το ΓεΣΥ τις οποίες ωστόσο δεν απεκάλυψε καθώς είναι σε εξέλιξη οι συναντήσεις της με αρμόδιους φορείς.

Η υπουργός χθες (6/3) είχε συναντήσεις με τις ηγεσίες του ΟΚΥπΥ και του ΟΑΥ.  Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, με την υπουργό να ανταλλάζει απόψεις με τις ηγεσίες των δύο οργανισμών.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον ΟΚΥπΥ η υπουργός Υγείας δήλωσε πως «στόχος της νέας Κυβέρνησης είναι η βελτίωση των νοσηλευτηρίων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ)».

Εξέφρασε την πεποίθηση πως η προσπάθεια όλων πρέπει να επικεντρωθεί στην αναβάθμιση του ΓεΣΥ, αφού τα νοσηλευτήρια έχουν ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στον τομέα της υγείας.

Αφού ολοκληρώσει τις συναντήσεις της η υπουργός Υγείας θα ετοιμάσει το πλάνο δράσης της το οποίο θα παρουσιάσει κατά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα.

Μετά την συνάντηση με τον ΟΑΥ η υπουργός Υγείας, δήλωσε πως βούληση του Υπουργείου Υγείας είναι σύντομα να τεθούν χρονοδιαγράμματα για σημαντικά θέματα που αφορούν το ΓεΣΥ, για να προωθηθούν αναγκαίες ρυθμίσεις, νομοθετικές και διαδικαστικές, αλλά και στα θέματα αξιολόγησης, νέα πρωτόκολλα, και νέα φάρμακα.

πηγή: Offsite