Ξέραναν τη Γερμανία στην παράταση και κατέκτησαν το Euro οι Αγγλίδες!

Τελικά… it came home! Η Αγγλία επιβλήθηκε 2-1 της Γερμανίας στο κατάμεστο “Wembley” και κατέκτησε τον τίτλο του Euro γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το ποδόσφαιρο γύρισε σπίτι του!

Η εθνική ομάδα γυναικών της Αγγλίας επιβλήθηκε 2-1 της Γερμανίας στο “Wembley” στην παράταση και κατέκτησε το Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το θρυλικό βρετανικό γήπεδο έζησε μεγάλες στιγμές, με 87.192 θεατές να το κατακλύζουν και τελικά οι Άγγλοι απέφυγαν να δουν τον εφιάλτη του 2021 να ζωντανεύει.

Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά μετά από μία ώρα αγώνα. Οι Εγγλέζες κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τέρματα που σημείωσε η Τουν στο 62ο λεπτό, ωστόσο η Μάγκουλ έφερε το ματς στα ίσα, σκοράροντας στο 79’.

Κάπως έτσι, ο μεγάλος τελικός οδηγήθηκε στην παράταση.
Εκεί, οι παίκτριες της Σαρίνα Φάιγκμαν βρήκαν τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα να υπερισχύσουν, με την Κέλι να λυτρώνει την Αγγλία στο 110’ και να χαρίζει το τρόπαιο στην εθνική ομάδα της πατρίδας της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο πρώτος τελικός που έχασαν οι Γερμανίδες στον θεσμό, καθώς μέχρι τώρα είχαν… 8/8 – και αποτελούν, φυσικά, τις πολυνίκεις.