Ξύλο και ναρκωτικά στις κεντρικές φυλακές

 


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


 Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης», την περασμένη εβδομάδα ελέγχθηκε κατάδικος μετά την επιστροφή του στη φυλακή από το δικαστήριο και εντοπίστηκε ότι είχε κρύψει στον πρωκτό του προφυλακτικό με ποσότητα ναρκωτικών, κάτι που φαίνεται να είναι συχνή μέθοδος αρκετών κατάδικων, οι οποίοι μεταφέρονται στα δικαστήρια για διάφορες υποθέσεις. Συγκεκριμένα η τακτική τους είναι, να βρίσκουν σε γνωστή για αυτούς κρυψώνα στις τουαλέτες τα ναρκωτικά που έχει αφήσει κάποιος άλλος συνεργάτης τους και απλά να τα παραλαμβάνουν. 

Εκτός από κρατούμενους που εισάγουν ναρκωτικά φαίνεται να υπάρχουν όμως στις κεντρικές φυλακές και «άγριοι» δεσμοφύλακες που δέρνουν. 

Σύμφωνα με καταγγελίες καταδίκων, μετά από προτροπή αξιωματικού, δεσμοφύλακες ξυλοκόπησαν άγρια νεαρό κρατούμενο. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Μανώλης Καλατζής στην εφημερίδα «Πολίτης»,  υπήρξε καταγγελία στο γραφείο επιτρόπου Διοικήσεως και ακολούθησαν αφόρητες πιέσεις και εκβιασμοί στον κατάδικο για να αποσύρει την καταγγελία του. 


 Διαβάστε επίσης: Κρίση και στις φυλακές … κομμένο το χαλούμι


Εκτός αυτού, σε μια άλλη περίπτωση, δύο ομογενείς κρατούμενοι εντοπίστηκαν να μεταφέρουν ναρκωτικά από την πτέρυγα 5 στην πτέρυγα 8 για να τα παραδώσουν σε άλλους κατάδικους.

Ακόμη ένα πρόσφατο περιστατικό που δείχνει την σχετική ελευθερία κινήσεων ακόμα και βαρυποινιτών, ήταν όταν βαρυποινίτης μεταφέρθηκε με ιδιαίτερη ευκολία σε άλλη πτέρυγα και επειδή γνώριζε ότι υπάρχουν μέτρα εντοπισμού μεταλλικών αντικειμένων, άφησε κινητό τηλέφωνο στο κελί άλλου κρατούμενου, ο οποίος το παρέδωσε στους δεσμοφύλακες.