Υφ. Τουρισμού: Η περιοχή Αμμ/στου να καταστεί ολόχρονος τουριστικός προορισμός

Η μαρίνα Αγίας Νάπας έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει στην περιοχή ειδικές μορφές τουρισμού, όπως συνέδρια και κρουαζιέρες και να καταστήσει την περιοχή Αμμοχώστου ολόχρονο τουριστικό προορισμό, είπε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ Αμμοχώστου.

Ο κ. Περδίος είπε ότι το επιχειρηματικό φόρουμ, που γίνεται για πρώτη φορά στην Αμμόχωστο, είναι πολύ σημαντικό. «Έχουμε θαυμάσει αυτή τη φανταστική μαρίνα και τον χώρο που ήμασταν, πιστεύω είναι κάτι το καινοτόμο για την περιοχή της Αμμοχώστου», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αυτό το στολίδι δεν είναι μόνο για το yachting, εστιατόρια κ.λπ», αλλά «έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει στην περιοχή ειδικές μορφές τουρισμού, όπως είναι τα συνέδρια, η κρουαζιέρα».

Η περιοχή πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο με τα σχέδια επιχορηγήσεων του Υφυπουργείου, πρόσθεσε ο κ. Περδίος, ιδιαίτερα για τις ειδικές μορφές τουρισμού, για τους χειμερινούς μήνες, ούτως ώστε να μπορέσει και η περιοχή της Αμμοχώστου να καταστεί ως ολόχρονος τουριστικός προορισμός, όπως είναι και ο στόχος του Υφυπουργείου.

Σε ερώτηση σχετικά με τα φετινά αποτελέσματα από τον τουρισμό, ο Υφυπουργός απάντησε ότι η τουριστική χρονιά δεν ξεκίνησε άσχημα. Το πρώτο τετράμηνο του χρόνου έφτασε το 70% σε σχέση με το 2019.

«Αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό το τετράμηνο είχαμε την εκκίνηση του πολέμου στην Ουκρανία και την έξαρση της Όμικρον, δεν είναι άσχημο αυτό το αποτέλεσμα. Νιώθουμε, βλέποντας και τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο που αφορούν τις διακοπές στην Κύπρο, ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον. Δεν σημαίνει ότι θα είμαστε σε τέτοια ψηλά ποσοστά, όμως το ενδιαφέρον υπάρχει», σημείωσε.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός είπε ότι έχουμε προσελκύσει στην Κύπρο και καινούριες αγορές, αλλά και αγορές που ίσως είχαμε ξεχάσει τις τελευταίες δεκαετίες, όπως Γερμανία, Αυστρία, Σκανδιναβικές χώρες, Ελβετία, Γαλλία. «Ως Υφυπουργείο είμαστε αισιόδοξοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι περιοχές όπως αυτή δυσκολεύονται περισσότερο από κάποιες άλλες, όμως αυτός είναι ο τουρισμός πλέον, χρειάζεται πολλή ευελιξία και να μη θεωρείται τίποτα δεδομένο», είπε, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να θεωρούμε τα τέσσερα εκατομμύρια αφίξεις του 2019, ως σημείο εκκίνησης κάθε χρόνο.

 

πηγή: alphanews.live