Υπ. Παιδείας: “Συγχαρητήρια για την άρτια διεξαγωγή των Παγκύπριων”

{loadposition ba_textlink}

Έπεσε χθες η αυλαία των Παγκύπριων Εξετάσεων 2015, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 8.619 μαθητές, εκ των οποίων οι 5.902 είναι υποψήφιοι για πρόσβαση σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας, ενώ οι 2.717 συμμετείχαν στις εξετάσεις για απόκτηση Απολυτηρίου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, από την έναρξη των Εξετάσεων στις 18 Μαΐου, μέχρι και την ολοκλήρωσή τους όλα κύλισαν ομαλά και χωρίς σοβαρά προβλήματα, τόσο στα εξεταστικά κέντρα, όσο και στα κέντρα διόρθωσης των γραπτών.

Το υψηλό επίπεδο διοργάνωσης των Παγκύπριων Εξετάσεων και την άρτια διαδικασία ετοιμασίας των γραπτών είχε την ευκαιρία να επιβεβαιώσει από κοντά ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, σε εκτός προγράμματος επίσκεψη που πραγματοποίησε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης σε κέντρο διόρθωσης γραπτών, στη Λευκωσία.

Ο κ. Καδής παρακολούθησε τη διαδικασία ετοιμασίας των γραπτών και διαπίστωσε από κοντά την πιστή τήρηση των κανονισμών που διασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Συνεχάρη, παράλληλα, την Υπηρεσία Εξετάσεων και τους θεματοθέτες για το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ευσυνειδησίας που επέδειξαν, καθώς και την άρτια προετοιμασία τους, για να φέρουν εις πέρας το σημαντικό αυτό έργο.

Κατά τη χθεσινή, τελευταία μέρα των Παγκύπριων Εξετάσεων, οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στα Λατινικά, τη Φυσική και το Ελεύθερο-Προοπτικό Σχέδιο.