Υπάρχει πιθανότητα ο αστεροειδής JF1 να κτυπήσει τη γη; (ΒΙΝΤΕΟ)

Προειδοποίηση για αστεροειδή εξέδωσε η NASA. Ο συγκεκριμένος όλα δείχνουν ότι έχει ελάχιστες πιθανότητες να «χτυπήσει» τη Γη αλλά αν αυτό συμβεί θα απελευθερωθεί ενέργεια ίσα με περίπου 20 ατομικές βόμβες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη βρετανική Express, έχει το μέγεθος της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA, ο αστεροειδής JF1 φέρεται να έχει πολύ λίγες πιθανότητες να συγκρουστεί με τη Γη την 6η Μαΐου 2022.

Ωστόσο, σε περίπτωση σύγκρουσης θα είναι 15 φορές ισχυρότερη σε σύγκριση με την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Αστροφυσικός Χρύσανθος Φάκκας ανέφερε ότι ένας αστεροειδής χαρακτηρίζεται δυνητικά επικίνδυνος αναλόγως του μεγέθους του, της τροχιάς του και της ταχύτητας του.

«Αυτός ο συγκεκριμένος αστεροειδής, όταν εντοπίστηκε πράγματι η NASA τον είχε κατατάξει σε ένα από τους πιο επικίνδυνα δυνητικά αστεροειδής για να προσκρούσουν στη γη. Είχε χαρακτηριστεί ως πολύ μεγάλου μεγέθους και ότι ενδεχομένως το 2022 στις 6 Μαΐου,  θα περνούσε τόσο πολύ κοντά από τη γη που θα είχε πιθανότητα μια στις 4 χιλιάδες να προσκρούσει στη γη».

Συνέχισε λέγοντας, «Μετά από αξιολογήσεις του αστεροειδή, επαναπροσδιορίστηκε και υποβαθμίστηκε η επικινδυνότητα. Και η πιθανότητα από 1 στις 4 χιλιάδες σήμερα είναι περίπου μια στα 2 εκατομμύρια»

Δείτε στο βίντεο τι είπε ο Αστροφυσικός Χρύσανθος Φάκκας

πηγή: SIGMALIVE