Υπέρ της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους τάσσεται και ο Μακρόν

Όπως τόνισε,ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος, η κίνηση αυτή πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν ξεκαθάρισε την Τρίτη 28/5 την πρόθεσή του να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος, ωστόσο, έσπευσε να τονίσει ότι η κίνηση αυτή πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή και όχι αυθόρμητα.

«Δεν υπάρχει κανένα ταμπού για τη Γαλλία και είμαι απολύτως έτοιμος να αναγνωρίσω ένα παλαιστινιακό κράτος, αλλά πιστεύω ότι αυτή η αναγνώριση πρέπει να γίνει σε μια χρήσιμη στιγμή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γερμανία, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Προτού αποχωρήσει από τη Γερμανία, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του, ο αρχηγός της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας υποστήριξε ότι η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους πρέπει να έρθει «σε μια χρήσιμη στιγμή» και όχι ως απάντηση σε «συναισθηματισμούς».

Οι δηλώσεις Μακρόν διατυπώνονται την ώρα που στην πατρίδα του, ο βουλευτής του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» (La France insoumise- LFI- ριζοσπαστική αριστερά), Σεμπαστιάν Ντελογκί, σήκωσε την Τρίτη μέσα στη γαλλική εθνοσυνέλευση, μια παλαιστινιακή σημαία, κατά τη διάρκεια ερώτησης προς την κυβέρνηση σχετικά με την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Για την ενέργειά του, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης αποκλείστηκε 15 ημέρες από τις εργασίες της Εθνοσυνέλευσης, γράφει το γαλλικό δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι, ο κανονισμός της βουλής της Γαλλίας προβλέπει κυρώσεις σε βάρος κάθε μέλους που επιδίδεται σε ενέργειες που διαταράσσουν την τάξη ή που προκαλεί μια ταραχώδη σκηνή.

πηγή: Πρώτο Θέμα