Υπό οκταήμερη κράτηση πέντε άτομα για άφιξη 210 παράτυπων μεταναστών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 8 ημερών, εναντίον πέντε αλλοδαπών, ενός από τη Συρία και τεσσάρων από το Λίβανο, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση άφιξης στην Κυπριακή Δημοκρατία, συνολικά 210 παράτυπων μεταναστών.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι οι πέντε αλλοδαποί συνελήφθησαν ύστερα από την άφιξη στην Κύπρο τριών πλοιαρίων, τα οποία εντοπίστηκαν χθες Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, από ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, να βρίσκονται ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Με τη συνοδεία ακάτου της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας τα τρία πλοιάρια οδηγήθηκαν στη μαρίνα Αγίας Νάπας και αφού έγινε καταγραφή στοιχείων των επιβαινόντων, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Στο ένα πλοιάριο επέβαιναν 19 πρόσωπα, στο δεύτερο 114 και στο τρίτο 77 και όπως ανέφεραν είχαν ξεκινήσει με τα πλοιάρια από τη Συρία και το Λίβανο.

Από έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και πέντε άτομα – ένας ηλικίας 50 ετών, δύο ηλικίας 22 ετών, ένας 37 και ένας 26 ετών – που φαίνεται να ήταν οι οδηγοί των τριών πλοιαρίων, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Σήμερα τα πέντε πρόσωπα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες.

Οι πέντε αντιμετωπίζουν αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων αυτά του απαγορευμένου μετανάστη, της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, της υποβοήθησης παράνομης εισόδου προσώπων τρίτης χώρας στη Δημοκρατία, της υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό αποκόμισης κέρδους και μεταφοράς προσώπων δια υδάτινης οδού με μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος.

Πηγή: ΚΥΠΕ