Υπό τετραήμερη κράτηση οι αστυνομικοί για τις απειλές κατά του Αστυνομικού Διευθυντή Πάφου

Διατάγματα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για τους δύο ειδικούς αστυφύλακες σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση αποστολής απειλητικών και προσβλητικών μηνυμάτων σε βάρος του αστυνομικού διευθυντή Πάφου.

Σήμερα τα δύο μέλη της Αστυνομίας παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Όπως ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ο εξεταστής της υπόθεσης εναντίον του πρώτου ειδικού αστυφύλακα διερευνώνται αδικήματα παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος κ.α. Εναντίον του δεύτερου, διερευνώνται αδικήματα απειλής βίας, γραπτών απειλών, διαφθοράς, κατάχρησης εξουσίας, αποστολής υβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων κ.α.

Τα αδικήματα, είπε ο κ. Χατζηγιαννάκης, έγιναν μεταξύ των ημερομηνιών Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Αύγουστο του 2021.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ο 55χρονος ο οποίος συνελήφθη αρχικά την Παρασκευή στο αεροδρόμιο Λάρνακας και εναντίον του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα για απειλητικά γραπτά μηνύματα προς τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου, σε κατάθεση του φέρεται να κατονόμασε τους δύο ειδικούς αστυφύλακες ως συνεργούς του.  Ακολούθως προχώρησε η σύλληψη τους χτες.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί τρεις καταθέσεις, έγιναν δύο έρευνες και αναμένεται μεγάλο ανακριτικό έργο με την λήψη περίπου άλλων τριάντα καταθέσεων από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον των δύο υπόπτων. Ακόμη θα γίνουν άλλες δύο έρευνες και αναμένεται να εξεταστούν επιστημονικά τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν όπως τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Επίσης θα ζητηθεί έκδοση διατάγματος πρόσβασης στο καταγεγραμμένο περιεχόμενο ιδιωτικής επικοινωνίας στις τηλεφωνικές συσκευές των δύο υπόπτων και εξέταση των δεδομένων που τυχόν θα προκύψουν.

Τυχόν απόλυση τους ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης θα επηρεάσει δυσμενώς το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, αφού υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι ύποπτοι να διαφύγουν είτε στο εξωτερικό, ή σε περιοχές μη ελεγχόμενες από την Δημοκρατία. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει επίσης μεγάλο ενδεχόμενο να επηρεάσουν μάρτυρες από τους οποίους αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις. Αρκετοί εκ των μαρτύρων όπως σημειώθηκε στο Δικαστήριο πρόκειται για συναδέρφους τους.

Σημειώνεται ότι με οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας και την εξέταση της έκθεσης των γεγονότων οι δύο ειδικοί αστυφύλακες από χτες έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο 55χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα.

πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ