Υπόθεση Ροδοθέου: Αποφυλακίζεται τον Νοέμβριο ο Σήφης

Από κατηγορούμενος για κακούργημα που επισύρει ποινή μέχρι και δια βίου φυλάκιση, βρέθηκε να ετοιμάζεται για την αποφυλάκισή του.

Ο λόγος για τον 44χρονο Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλως «Σήφη», ο οποίος μέχρι χθες κατηγορείτο για την απόπειρα φόνου σε βάρος του Νίκου Ροδοθέου στο κέντρο της Λευκωσίας πριν από περίπου πέντε χρόνια (26/11/2018).

Κατά τη χθεσινή δικαστική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας επαληθεύτηκε το πιο πιθανό σενάριο μετά την απόσυρση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας.

Αναστάλθηκαν, συγκεκριμένα, από τη Νομική Υπηρεσία οι 13 κατηγορίες (1-13) που αφορούσαν το επίδικο κακούργημα καθώς και άλλες συναφείς πτυχές της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη ο 30χρονος μάρτυρας κατηγορίας Α.Χ. ανέφερε πως δεν προτίθεται να καταθέσει ενόρκως και μετά από αίτημα της κατηγορούσας Αρχής, το Κακουργιοδικείο της έδωσε χρόνο για να αποφασίσει πώς θα τύχει χειρισμού η υπόθεση.

Χθες, λοιπόν, ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Βασίλης Μπίσας, ανέφερε ενώπιον της έδρας ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί υπόθεση για την απόπειρα φόνου ελλείψει μαρτυρίας και πρόσθεσε πως για την εναπομείνασα 14η κατηγορία, που αφορά κατοχή χαπιών οξυκωδόνης, δεν υπάρχει ανάγκη εκδίκασής της από το Κακουργιοδικείο.

Ο κ. Μπίσας ανέφερε, ακόμη, ότι συμφώνησε με τους συνηγόρους υπεράσπισης του Ιωσήφ, Βίκτωρα Ακάμα και Γιάννη Πολυχρόνη, για τους όρους εγγύησης, τους οποίους επικύρωσε το τριμελές δικαστικό Σώμα. Τα συμφωνηθέντα προνοούν προσωπική εγγύηση €10.000 και την παρουσία του κατηγορούμενου μια φορά την εβδομάδα στον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας για υπογραφή.
Αυτοί οι όροι θα ισχύουν με την προσεχή αποφυλάκιση του Ιωσήφ εντός Νοεμβρίου. Εκτίει ποινή φυλάκισης για άλλη υπόθεση.

Η επόμενη δικάσιμος για τον Ιωσήφ (14η κατηγορία) ορίστηκε για τις 19 Οκτωβρίου. Κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα γίνει η διαδικασία ώστε η υπόθεση που αφορά τη 14η κατηγορία (κατοχή χαπιών χωρίς άδεια), να παραπεμφθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για εκδίκαση.

Η απόπειρα φόνου σε βάρος του Νίκου Ροδοθέου (αδερφός του Άντρου που είχε δολοφονηθεί τον Απρίλιο του 2017) είχε διαπραχθεί στις 26 Νοεμβρίου του 2018, γύρω στις 23:10 το βράδυ στην περιοχή του ξενοδοχείου Hilton. Δύο άτομα που επέβαιναν μοτοσικλέτας, πυροβόλησαν πέντε φορές στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του 60χρονου Κύπριου επιχειρηματία.

πηγή: Philenews