Υπόθεση ξυλοδαρμού – Λάρνακα: Ξανά ενώπιον Δικαστηρίου ο 43χρονος

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας παρουσιάστηκε ξανά σήμερα ο 43χρονος που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό 29χρονης από το Κονγκό, ενώ αυτή κρατούσε το μωρό της στην αγκαλιά της.

Το βίντεο με το περιστατικό προκάλεσε από την πρώτη στιγμή σάλο αντιδράσεων. Ήδη την προηγούμενη φορά που παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο ο 43χρονος στις 27 Ιουλίου, επικράτησε ένταση και διαμαρτυρία με φωνές και πανό, από κόσμο που επιθυμούσε να εκφράσει τη συμπαράστασή του προς τη γυναίκα που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη φορά που παρουσιάστηκε ο 43χρονος, ένταση υπήρξε και εντός της αίθουσας, με την παραπονούμενη να κινείται προς το μέρους του και να φωνάζει «Because I am black and you’re white».

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει δέκα κατηγορίες, εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούν το αδίκημα της καταπολέμησης ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας. Επίσης κατηγορείται για επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη για δημόσια εξύβριση και κατοχή επιθετικού οργάνου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε την επόμενη δικάσιμο για τις 8 Αυγούστου, ενώ ο κατηγορούμενος παραμένει ελεύθερος υπό όρους.

πηγή: OMEGALIVE