Ζητούν συμβολή Αστυνομίας για πάταξη παράνομων φροντιστηρίων-Έστειλαν επιστολή στον Αρχηγό

Επιστολή για τα παράνομα φροντιστήρια απέστειλε στον Αρχηγό της Αστυνομίας ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου (ΣΙΦΚ), με την οποία ζητά τη συμβολή και την άμεση βοήθεια της Αστυνομίας για πάταξη του φαινομένου.

Στην επιστολή, ο ΣΦΙΚ αναφέρεται στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Αρχηγό Αστυνομίας τον περασμένο Νοέμβριο, κατά την οποία συμφωνήθηκε ότι για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα η όποια διερεύνηση των καταγγελιών, που κατά διαστήματα προβαίνει ο ΣΙΦΚ, θα πρέπει να παραδίδεται η καταγγελία ιδιοχείρως στο Αρχηγείο Αστυνομίας, σε συγκεκριμένο άτομο.

Έκτοτε, αναφέρει στην επιστολή του ο ΣΦΙΚ, «έχει παρέλθει σχεδόν ένας χρόνος με πενιχρά αποτελέσματα. Το Υπουργείο Παιδείας, θέλοντας να συμβάλει με το δικό του τρόπο στην πάταξη της παρανομίας, ενεργοποίησε το άρθρο 22  παρ. 1 και 2 (ειδική επιτροπή ελέγχου) του περί της ίδρυσης και λειτουργίας Ιδιωτικών Φροντιστηρίων και για άλλα συναφή θέματα, Νόμου του 2018 (117(Ι)/2018)  και ίδρυσε επιτροπή ελέγχου. Η επιτροπή, όμως, αυτή μπορεί να ελέγχει μόνο όσα φροντιστήρια είναι στο μητρώο του Υπουργείου».

Ο ΣΦΙΚ ζητά τη βοήθεια του Αρχηγού, ώστε μπορέσει να δώσει λύση «σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει για πολλά χρόνια χιλιάδες εργαζόμενους στη φροντιστηριακή εκπαίδευση, κάτι που έχει κοινωνικοοικονομικές συνέπειες».

Πηγή: ΚΥΠΕ