Βάζουν «εξώδικο» σε οχήματα καθηγητών

Ένα διαφορετικό εξώδικο βρίσκουν τις τελευταίες μέρες πάνω στα οχήματά τους, καθηγητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών. Φυσικά δεν πρόκειται για πρόστιμο που πήραν από κάποιον αστυνομικό για παράβαση αλλά ένα μήνυμα από την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), η οποία συνεχίζει τη δράση της κατά των εξετάσεων τετραμήνων.

Συγκεκριμένα, η ΠΣΕΜ ετοίμασε στη μορφή εξωδίκου, ένα φυλλάδιο που αναφέρεται στις συγκεκριμένες εξετάσεις με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους καθηγητές «για την πίεση και το άγχος που ενισχύεται με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο», όπως αναφέρει, καθώς και να τους καλέσει να σταθούν δίπλα στον αγώνα του μαθητικού κινήματος.

Χθες, η ΠΣΕΜ πραγματοποίησε συμβολική δράση ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο, αφισοκολλώντας έξω από τα Λύκεια, τις Τεχνικές Σχολές και τα εξατάξια Γυμνάσια, το σύνθημα «Όχι στις εξετάσεις ανά τετράμηνο».

Σύμφωνα με την ΠΣΕΜ, «το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να αγνοεί τις αντιδράσεις των μαθητών και δεν μας έχει καλέσει σε διάλογο παρ’ όλες τις δεσμεύσεις που είχε δώσει στη συνάντηση μας τον περασμένο Δεκέμβριο. Όχι μόνο αγνοεί τις προτάσεις του οργανωμένου μαθητικού κινήματος αλλά δεν φαίνεται να έχει τη θέληση να αλλάξει κάτι ουσιαστικό στη νομοθεσία για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο. Καλούμε έστω και τώρα το υπουργείο Παιδείας να μας καλέσει σε συνάντηση για να καταθέσουμε τις απόψεις μας».
philenews