Ουδέν νεότερο για την κατάσταση της υγείας του “Σούμι”

Ένας μήνας συμπληρώνεται αύριο από το ατύχημα του παγκόσμιου πρωταθλητή της Φορμουλα Ι Μίχαελ Σούμαχερ, ο οποίος παραμένει σε τεχνητό κώμα στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, χωρίς να υπάρχουν σημεία βελτίωσης της υγείας του.

Γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η οικογένεια του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή – έλαβε πάνω από χίλιες επιστολές και πολλά δώρα από φίλαθλους, οι οποίοι εκφράζουν την συμπαράστασή τους στην σύζυγό του Κορίνα και τα δύο παιδιά τους.

«Η οικογένεια είναι συγκλονισμένη από την αμέριστη συμπαράσταση που λαμβάνει», δήλωσε η εκπρόσωπος της οικογένειας.

Επιστολή συμπαράστασης προς την Κορίνα Σούμαχερ απέστειλε και ένας Ιρακινός, θύμα του πολέμου, ο οποίος έχασε τα χέρια του κατά τη διάρκεια πυραυλικής επίθεσης των ΗΠΑ.

Όπως ο ίδιος ανέφερε σε γερμανικά ΜΜΕ, ο Σούμαχερ τον είχε επισκεφθεί πριν καιρό για να του συμπαρασταθεί.

«Ήταν καλός μαζί μου. Προσεύχομαι για αυτόν» είπε.

Καθημερινά, ειδικός φυσιοθεραπευτής ασκεί τους μυς του Γερμανού πρωταθλητή, σύμφωνα με τις οδηγίες των θεράποντων ιατρών στο γαλλικό νοσοκομείο.

Ο γιατρός στα επείγοντα περιστατικά Χάιντσπετερ Μόκε, δήλωσε ότι «σε ασθενείς σε κώμα πρέπει να ασκούνται καθημερινά τα άκρα και οι αρθρώσεις για να μην ατροφήσουν οι μυς».

Γερμανόφωνα ΜΜΕ κάνουν λόγο για την πιθανότητα ο Σούμαχερ να παραμείνει σε κατάσταση “φυτού”.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Μίχαελ Σούμαχερ, Σαμπίνε Κέμ, η σύζυγος του Σούμαχερ, Κορίνα, είναι αυτή που καθορίζει ποιοι, πέραν των γιατρών, θα έχουν πρόσβαση στο δωμάτιο που νοσηλεύεται ο Σούμαχερ, καθώς, όπως μεταδίδεται, επιθυμία της είναι να εισέρχονται άτομα που θα μπορέσουν να δώσουν θετική ενέργεια στον σύζυγό της, όπως οι στενοί του φίλοι από την Φόρμουλα Ι.

Εν τω μεταξύ ο Καθηγητής Πατρίκ Μερτένς, επικεφαλής της νευροχειρουργικής κλινικής του πανεπιστημίου της Λυών ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν ενδείκνυται μεταφορά του ασθενούς σε άλλο νοσοκομείο.

Αυτό μπορεί να γίνει, είπε, μόνο όταν ο ασθενής βγει από τον αναπνευστήρα και όταν η κατάσταση της καρδίας του σταθεροποιηθεί.

Και ενώ όλα ετοιμάζονται για την νέα σεζόν της Φόρμουλα Ι, η Mercedes, τελευταία ομάδα του Σούμαχερ, παρουσίασε το νέο της όχημα χθες στην Ισπανία, στο οποίο ανέγραψε το σύνθημα “Keep Fighting Michael”.

Πριν μερικές ημέρες γιατροί δήλωσαν ότι ο Σούμαχερ πάσχει από το σύνδρομο Αpallic και πως οι πιθανότητες να το ξεπεράσει είναι μικρότερες από 50%.

Στα τέλη Δεκεμβρίου ο Μίχαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Αλπεις. Από τότε βρίσκεται σε κώμα.

Πηγή: KYΠΕ