Κυριακίδου: “Προάγει εκμετάλλευση παιδιών ο Ούτοπος” (vid)

 

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Στέλλα Κυριακίδου, είπε ότι με τις τοποθετήσεις του, ο Ανδρέας Κυριάκου (Ούτοπος), δικαιλογεί και προάγει τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανηλίκων.

Και δεν μένει μέχρι εκεί, αφού σημειώνει πως θα ζητήσει την άμεση διερεύνηση του ζητήματος από το Γενικό Εισαγγελέα.

Η τοποθέτηση της Στέλλας Κυριακίδου, έχει ως ακολούθως: 

Απαράδεκτες και ως άκρως επικίνδυνες είναι οι προτάσεις που εμπερικλείονται στο «μανιφέστο» του υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Κυριάκου (Ούτοπου), και αφορούν θέσεις που ουσιαστικά, δικαιολογούν και προάγουν τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανηλίκων. Ενός φαινομένου για το οποίο καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια καταπολέμησης του, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, μιας και  αποδεδειγμένα οδηγεί στην ψυχολογική αλλά και τη σωματική καταρράκωση και εξαθλίωση, εκατομμύρια παιδιών παγκοσμίως.

 

Η σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων αποτελεί ποινικό αδίκημα και ως εκ τούτου κρίνεται εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός πως μέσα στο συγκεκριμένο «μανιφέστο», το οποίο κυκλοφορεί παγκύπρια,  εκφράζονται, χωρίς οποιεσδήποτε αναστολές, θέσεις οι οποίες, μεταξύ άλλων, κάθε άλλο παρά προστατεύουν τα δικαιώματα των παιδιών όπως αυτά καθορίζονται μέσα  από τις σχετικές εθνικές νομοθεσίες αλλά και διεθνείς Συμβάσεις.

Πρόθεση μου είναι όπως ζητήσω την άμεση διερεύνηση του θέματος από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως προς το κατά πόσον οι θέσεις αυτές που εκφράζονται δημόσια παραβιάζουν τόσο τη σχετική Νομοθεσία για τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση Ανηλίκων όσο και τον Ποινικό Κώδικα.


Δείτε παλιότερο video με τον Ούτοπο, ο οποίος δεν δείχνει τόσο… εγκρατής: