Σχόλιο 24H: Το σκαμπίλι του Eurogroup έφτασε μέχρι το debate


 

Διαβάστε επίσης: Πολιτική ήττα στις Βρυξέλλες: Δεχθήκαμε ιδιωτικό οίκο για το ξέπλυμα και… Αποκλειστικό 24Η: Μεγάλος καυγάς στο Eurogroup


Η κυβέρνηση αυτή φεύγει και φέρνει ακόμη ένα πρόβλημα. Ιδιωτική εταιρία για να ελέγξει τους καταθέτες των ιδιωτικών τραπεζών. Ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε το άσχημο κλίμα που έχει στις Βρυξέλλες αυτή η κυβέρνηση.

Δυστυχώς η επόμενη κυβέρνηση θα αναλάβει μια ωρολογιακή βόμβα. Τα μικρά γράμματα αυτής της μίνι-συμφωνίας κρύβουν την αλήθεια. Και μου κάνει εντύπωση εάν αυτό δεσμεύει και τον επόμενο υπουργό οικονομικών. Και δυστυχώς δεν ρωτήθηκε από τους συναδέλφους.

Το debate για μένα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έκανε ανοιχτή πρόκληση σε όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στο πρόγραμμα του. Παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις, νομοσχέδια και έδωσε όραμα. Ξεκαθάρισε ότι θα ζητήσει πολιτικές ευθύνες εάν υπάρχουν για το μνημόνιο.

Και οι τρεις μίλησαν για διεκδίκηση μέσα σε πλαίσια για ένα καλύτερο μνημόνιο. Επίσης δόθηκε μια μάχη από τους τρεις να αποδείξουν ποιος έχει λιγότερη σχέση με το ρουσφέτι.  Κάποια στιγμή το debate “κιτρίνισε” ενώ ακούσαμε πολλές προτάσεις απ’ όλους.

Ο Σταυρός Μαλας έχασε την μεγάλη ευκαιρία να απογαλακτιστεί από το ΑΚΕΛ και την διακυβέρνηση Χριστόφια. Την υπερασπίστηκε μην μπορώντας κι αλλιώς. Ακόμη και στο θέμα της Τραγωδίας του Μαρι δεν ξέφυγε από τα εσκαμμένα.

Ο Γιώργος Λιλλήκας είχε τα γνωστά θολά σημεία για το πώς να διαχειριστεί τους επόμενους μήνες μέχρι να έρθουν έσοδα από την πολιτική διαχείριση του φυσικού αερίου.