Σημαντικές εμπειρίες για Β. Τζιωρτζή στη Formula Masters στη Ρωσία

{loadposition ba_textlink}

Το Formula Masters είναι το εθνικό πρωτάθλημα Formula 3 της Ρωσίας.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ο αγώνας έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη στενή και τεχνική πίστα του Νίζνι Νόβγκοροντμ με τον 18χρονο πιλότο να επιστρέφει στην Κύπρο με μια τέταρτη και μια πέμπτη θέση στις αποσκευές, αλλά και μια εγκατάλειψη. Παρόλα αυτά η Κύπρος βρέθηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου, στην ομαδική κατάταξη.

“Ηταν ένα δύσκολο τριήμερο με αρκετά προβλήματα τόσο με το κιβώτιο ταχυτήτων όσο και με τον κινητήρα του μονοθέσιου”, δήλωσε ο Τζιωρτζής.

Στα ελεύθερα δοκιμαστικά ο Τζιωρτζής σταμάταγε τα χρονόμετρα κοντά στο ρεκόρ πίστας, για να τερματίσει τέταρτος στην πρώτη βαθμολογούμενη κούρσα. Στην επόμενη κούρσα εγκατέλειψε, καθώς στην προσπάθεια να περάσει στην τρίτη θέση ακούμπησε με το προπορευόμενο όχημα και βρέθηκε εκτός πίστας. Οι μηχανικοί δεν κατάφεραν να φτιάξουν το αυτοκίνητο όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα η τρίτη και τελευταία κούρσα να τον βρει στην πέμπτη θέση.

«Οι εμπειρίες από δύο αγώνες στη Ρωσία ήταν πολύ σημαντικές. Στο καλεντάρι του πρωταθλήματος για φέτος υπάρχουν άλλοι πέντε γύροι. Θα προσπαθήσουμε να συμμετέχουμε σε όσο το δυνατό πιο πολλούς, καθώς πρόκειται για ένα θεσμό που μπορεί να ανοίξει πολλές πόρτες» ανέφερε ο Τζιωρτζής.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ