Ράλι Κύπρος: Σε αγωνιστικούς ρυθμούς τα πληρώματα

{loadposition ba_textlink}

Υπόσχονται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στις χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα βρεθούν στις διαδρομές του φετινού Ράλι Κύπρος.

Σημαντικότερη καινοτομία για το Cyprus Rally 2015 είναι, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η συμπερίληψη του παραλιακού μετώπου της Λάρνακας – περιοχή Φοινικούδων – σαν χώρου για την τελετή εκκίνησης και τερματισμού, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται η CNP Super Special Stage Υπερειδική διαδρομή μήκους έξι χιλιομέτρων που θα διεξαχθεί στους δρόμους της κεντρικής Λευκωσίας, ενώνοντας έτσι τη μοιρασμένη πρωτεύουσα.

Η λίστα των συμμετοχών περιλαμβάνει 66 συνολικά πληρώματα με κορυφαία ονόματα τόσο από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή όσο και από την Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα η λίστα συμμετοχών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος περιλαμβάνει 42 πληρώματα, δεκατρία από το χώρο του ERC και 29 από την Κύπρο ενώ στη λίστα των πληρωμάτων που διαγωνίζονται στο Μεσανατολικό πρωτάθλημα παρουσιάζονται άλλα εννέα πληρώματα. Πέντε από το Κατάρ, ένα από το Κουβέιτ και τρία από την Κύπρο. Παράλληλα, άλλα 15 πληρώματα θα διαγωνιστούν για το Κυπριακό πρωτάθλημα από τα οποία τα πέντε δήλωσαν συμμετοχή μόνο για την CNP Super Special Stage.

Όπως αναφέρεται, ήδη τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος πέρασαν από τη Γραμματεία στο Αρχηγείο του Ράλι ενώ είχαν και την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα σε επιλεγμένες διαδρομές, λίγες μέρες πριν από την εκκίνηση.

Τα δοκιμαστικά πραγματοποιήθηκαν χθες στις περιοχές Αβδελλερού και Κόρνου, με τα πληρώματα να είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τεχνικά αλλά και γρήγορα κομμάτια που θα έχουν να αντιμετωπίσουν φέτος στο Cyprus Rally 2015. Από το πρωί ξεκίνησαν τα πληρώματα του ERC να προσπαθούν να βρουν τις αρχικές ρυθμίσεις για να αναρτήσεις, επιλογές και ελαστικά πραγματοποίησαν αρχικούς υπολογισμούς εν όψει της έναρξής του Ράλι.

Στην πρωτεύουσα και πιο συγκεκριμένα απέναντι από το πάρκο οδικής κυκλοφορίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, όπου στεγάζεται το service park του αγώνα έχει στηθεί έναν πραγματικό υπερθέαμα, με τις ομάδες να προετοιμάζονται πυρετωδώς για την μεγάλη μάχη.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ