Ιαπωνική συμμαχία…

Έτσι μετά τις Nissan-Mitsubishi (η πρώτη απέκτησε το 34% της δεύτερης) κοινές δράσεις θα κάνουν η Suzuki με την Toyota, μετά από πρωτοβουλία της Suzuki.

Η συνεργασία ανακοινώθηκε στο Τόκιο σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σε ανώτατο επίπεδο, από τους Προέδρους Osamu Suzuki και Akio Toyoda. «Σε τομείς όπως η αυτόνομη οδήγηση υπάρχει περιορισμός στο R&D (Έρευνα και Ανάπτυξη) που μπορεί να κάνει καθένας ξεχωριστά. Θα πρέπει να συνεργαστούμε με άλλες εταιρείες, π.χ. για τα στάνταρ στις υποδομές», δήλωσε ο επικεφαλής της Toyota, Akio Toyoda.

«Όπως έχω δηλώσει και παλαιότερα, η Toyota δεν ήταν καλή στο να δημιουργεί συμμαχίες. Όμως το περιβάλλον γύρω μας αλλάζει ραγδαία και θα πρέπει να προσαρμοστούμε για να επιβιώσουμε». «Είναι γνωστό ότι η Suzuki εστιάζει κυρίως σε μικρά αυτοκίνητα. Ακόμη όμως και σε χώρες όπως η Ιαπωνία και η Ινδία όπου έχουμε έντονη παρουσία, θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες αν απλά βελτιώνουμε τις υπάρχουσες τεχνολογίες και δεν αναπτύξουμε νέες», προσέθεσε από την πλευρά του ο Osamu Suzuki.

Πηγή protothema.gr