Αυτό είναι το νέο Ford Fiesta 29/11

H Ford αποκάλυψε σε μια βραδιά με δυόμισι χιλιάδες καλεσμένους στο εργοστάσιό της στην Niehl της Κολωνίας τη νέα γενιά του Fiesta, που μετά από 17 εκατομμύρια πωλήσεις των οκτώ προηγούμενων γενεών αποκτά αναβαθμισμένη θέση στην κατηγορία των supermini με τέσσερις -πλέον- εκδοχές.

Η πιο απρόβλεπτη από τις τέσσερις είναι η crossover εκδοχή Active, και έπειτα η άκρως πολυτελής Vignale, δίπλα στη σπορ ST-Line, ενώ η έκδοση βάσης (Titanium) αποδεικνύει ξανά ότι η Ford αφήνει το ρόλο της οικονομικής λύσης στην κατηγορία των supermini στο ΚΑ+ που παρουσίασε λίγους μήνες νωρίτερα.

Στην εκδήλωση «GoFurther», η Ford αποκάλυψε ότι εφαρμόζει πια, για πρώτη φορά σε τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, τον 1.0 EcoBoost, την πρωτοποριακή τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίδρων. Στο Fiesta ο κινητήρας αυτός θα έχει τις εκδόσεις 100, ή 125, ή 140 ίππων (με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων), ενώ θα διατίθεται και ο κινητήρας 1.1 λίτρου βενζίνης στη ρύθμιση 70 ή 85 ίππων όπως στο ΚΑ+.

Στο μεταξύ, στο πετρέλαιο, ο κινητήρας diesel 1.5 TDCi περνάει τώρα και στο Fiesta με απόδοση 120 ή 85 ίππων (πάντα σε συνδυασμό με το μηχανικό εξάρι κιβώτιο), που εκπέμπουν και οι δύο κάτω από ενενήντα γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.

Πηγή http://www.caranddriver.gr