To 35% των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά έως το 2040

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να φτιάξουν ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία θα είναι προσιτά στο ευρύ κοινό και παράλληλα θα προσφέρουν ικανοποιητική αυτονομία. Μάλιστα, η νέα αυτή τη τάση στην αυτοκίνηση είναι τόσο ισχυρή, που αναλυτές εκτιμούν ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα θα κυριαρχήσουν στις πωλήσεις στο επόμενο-όχι και τόσο μακρινό-διάστημα.

Σήμερα, έρχεται στη δημοσιότητα ακόμη μια έρευνα που επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Η αγγλική εταιρεία ερευνών, IHS Markit, μελετά την παραπάνω τάση και υποστηρίζει ότι το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων θα φτάσει στο 35% έως το 2040. Η εν λόγω εταιρεία υποστηρίζει ότι αν οι κυβερνήσεις δώσουν πολύ ισχυρά κίνητρα για την απόκτηση οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων, δεν αποκλείεται το παραπάνω ποσοστό να φτάσει ακόμη και το 50% στο ίδιο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες αυτοκινήτου επενδύουν συνεχώς στην έρευνα και ανάπτυξη ηλεκτρικών μοντέλων. Για παράδειγμα η Daimler ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επενδύσει 10 δισ. δολάρια για να κατασκευάσει δέκα ηλεκτρικά μοντέλα στην επόμενη δεκαετία. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Όμιλος VW, o οποίος θα λανσάρει πολλά ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025.

Πηγή newsauto.gr