Λουκαΐδης: “Τι πρόεδρο θέλουμε;”


Διαβάστε επίσης τα αποτελέσματα από νέα δημοσκόπηση και ποια τα αποτελέσματα σε νέα δημοσκόπηση για τις Προεδρικές.


Αναστασιάδης – Οικοδομική Βιομηχανία

Σε σχέση με τη στάση του κ. Αναστασιάδη αναφορικά με τη διαφορά στην οικοδομική βιομηχανία, ο κ. Λουκαΐδης διερωτήθηκε αν “θέλουμε Πρόεδρο που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας ή Πρόεδρο που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χαμηλής και της μεσαίας εισοδηματικής τάξης;”.

Θέλουμε Πρόεδρο, συνέχισε, που ως ομοϊδεάτης των τροϊκανών και υμνητής της πολιτικής της Μέρκελ, θα συμπλέει με τις επιταγές της Τρόικας ή Πρόεδρο που θα αντιστέκεται σθεναρά στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Τρόικας και θα υπερασπίζεται εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις;

“Θέλουμε Πρόεδρο που θα χρησιμοποιεί ως άλλοθι το μνημόνιο για να επιβάλει τη διαχρονική πολιτική του για ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών ή Πρόεδρο που θα προστατεύσει τον εθνικό μας πλούτο; Θέλουμε Πρόεδρο που μέχρι πρόσφατα δαιμονοποιούσε τη στήριξη με στοχευμένο τρόπο των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και απαιτούσε μέχρι και 100 εκ. περισσότερες αποκοπές στις κοινωνικές παροχές απ’ αυτές του ζητούσε η Τρόικα ή Πρόεδρο που θα αγωνιστεί για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής;”, διερωτήθηκε.

“Θέλουμε Πρόεδρο που θα εμποδίζει με κάθε τρόπο την οποία συνεισφορά των κερδών και του πλούτου στο ξεπέρασμα της κρίσης ή Πρόεδρο που θα επιδιώξει τα βάρη να τα επωμιστεί ο καθένας με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και αντοχές του; Την απάντηση θα την δώσουν ασφαλώς οι πολίτες στις 17 και 24 Φεβρουαρίου”, κατέληξε.

Συμφωνία για ΠΔΠ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης δήλωσε σήμερα ότι η συμφωνία για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο μετατρέπει την Κύπρο από καθαρό συνεισφορέα σε καθαρό αποδέχτη πόρων.

Πρόσθετα, ανέφερε, η Κύπρος θα ωφεληθεί και από την απόφαση για συμπερίληψη, για πρώτη φορά, κονδυλίου για τα νησιώτικα κράτη, με ποσό που θα ανέρχεται στα 150εκ ευρώ. “Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για την Κύπρο, κρίνουμε ως ιδιαίτερα θετική αυτή την εξέλιξη, η οποία θα πρέπει να πιστωθεί στις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε η Κυβέρνηση όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα”, πρόσθεσε.

Από την άλλη, είπε, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι για μια ακόμη φορά το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο υπήρξε θύμα των συμφερόντων και των σκοπιμοτήτων των ισχυρών κρατών μελών της Ε.Ε. “Συνακόλουθα, η φιλοσοφία και ο προσανατολισμός του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, για μια ακόμη φορά κινείται στο ίδιο νεοφιλελεύθερο μοτίβο, χωρίς να δίνει την απαιτούμενη έμφαση στην ανάπτυξη και στην καταπολέμηση της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Αντίθετα υπάρχουν περικοπές την ίδια ώρα που διατηρούνται υψηλότατες στρατιωτικές δαπάνες”, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ