«Ελαφρά βελτίωση» ο Σουμάχερ – κρίσιμες οι επόμενες ώρες (pics +vids)

Live από το Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV


Live : BFMTV από BFMTV

Στην συνέντευξη τύπου  παρευρέθηκαν περισσότεροι από εκατό δημοσιογράφοι από όλη την Ευρώπη. Το ουσιαστικό στοιχείο της συνέντευξης  ήταν ότι στον Michael Schumacher έγινε για δεύτερη φορά εγχείριση μέσα στη νύχτα. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε για να εκκενώσει ένα αιμάτωμα στο αριστερό τμήμα του εγκεφάλου για τη μείωση της ενδοκράνιας πίεσης. Η επέμβαση ήταν επιτυχής  και οδήγησε στην μικρή βελτίωση της κατάστασης του ασθενούς. Παρ ‘όλα αυτά, η κατάσταση του Michael Schumacher παραμένει «εύθραυστη» και «κρίσιμη».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild , μετά τη συνέντευξη Τύπου ο Sabine Kehm, μάνατζερ του Michael Schumacher, είπε ότι ένας δημοσιογράφος είχε προσπαθήσει να εισέλθουν στην αίθουσα νοσοκομείου μεταμφιεσμένος ως ιερέας!

 

Δείτε τι είπαν οι γιατροί στη συνέντευξη Τύπου:


Grenoble : Deuxième conférence de presse sur l… από ledauphinelib


Grenoble : Deuxième extrait de la conférence… από ledauphinelib

Conférence de presse des médecins s'occupant de Michael Schumacher au CHU de Grenoble.

“Ανησυχούμε ακόμη . Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κερδίσει”.

«Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη από ό, τι χθες, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και όλη η οικογένεια γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση και αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία όλα όσα γίνονται . “

“Βρίσκεται ακόμα σε κώμα και προς το παρόν δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε ποια θα είναι η κατάσταση του νευρολογικά όταν ξυπνήσει .

“Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε κι άλλα προβλήματα , κάποιες άλλες θεραπείες που πρέπει να παραμείνουν”.

«Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι κρίσιμη , αλλά δεν είναι ακριβώς η ίδια όπως ήταν και χθες .

«Είναι σε κατάσταση υποθερμίας και διατηρείται σε τεχνητό κώμα. Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει αυτό ; Θα διαρκέσει όσο χρόνο θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο . “

Αλλά δεν θα πρέπει να μετακινηθεί από Γκρενόμπλ τώρα .

«Μια μεταφορά θα ήταν επικίνδυνη λόγω της κατάστασης της υγείας του, η οποία εξακολουθεί να είναι πολύ εύθραυστη», πρόσθεσαν .

“Αυτή τη στιγμή με το έργο που εκτελούμε ως ιατρική ομάδα και  με τη στήριξη που έχουμε από την ευρεία ιατρική κοινότητα , πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για αυτόν να είναι εδώ”.

Σήμερα πριν τη συνέντευξη Τύπου:

Voir l'image sur Twitter

Η κατάσταση της υγείας του 44χρονου παρουσιάζει ελαφρά βελτίωση, όπως είπαν οι γιατροί που τον παρακολουθούν κατά την ενημέρωση για την πορεία της υγείας του, που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το Skynews. 

Το Reuters αναφέρει πως υπάρχουν κάποια σημάδια πως η κατάσταση του είναι αυτή την ώρα περισσότερο ελεγχόμενη. 


Δείτε επίσης: The Telegraph: “Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για τον Σουμάχερ” (vid & pic)

Παραμένει σε κώμα ο Σουμάχερ – Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή του ατυχήματος (vid+pics)

Μίκαελ Σουμάχερ: Η καριέρα του στην Formula 1 μέσα από 13 φωτογραφίες


Ο Σουμάχερ νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στις Άλπεις, την Κυριακή. 

Στο πλευρό του είναι από την πρώτη στιγμή η οικογένειά του αλλά και πολλοί θαυμαστές του που ένωσαν τις φωνές και τις προσευχές τους με όλο τον κόσμο. 

Δείτε το βίντεο από τη σκηνή του ατυχήματος:

 

Πηγές: ledauphine/mirror