Απογοήτευση Οικολόγων για ομιλία Χριστόφια στο Ε/Κ

  

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκτιμά ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας «έπρεπε να τοποθετηθεί έναντι στη βρετανική  προκλητικότητα και να θέσει τα πραγματικά γεγονότα με το όνομά τους», κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο χθες Τετάρτη 04/07.

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι «για ακόμα μια φορά ακούσαμε τον Πρόεδρο Χριστόφια να εξισώνει με προκλητικότατο τρόπο την Ελλάδα με την τουρκική κατοχική δύναμη και τη βρετανική αποικιοκρατική παρουσία στο νησί μας».

«Η αναφορά του σε ‘κακούς Έλληνες’ μας κάνει να αναρωτιόμαστε σε ποιους αναφέρετε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στους Έλληνες που για χρόνια έστελναν από το υστέρημα τους χρηματική βοήθεια στη Κυπριακή Δημοκρατία για να ορθοποδήσει μετά από την εισβολή του 1974, για τους Έλληνες που χρηματοδοτούσαν τη δωρεάν εκπαίδευση των εκατοντάδων Κυπριόπουλων ή για τους Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας;», αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων.

Προσθέτει ότι «επίσης, παρακολουθήσαμε τον Πρόεδρο Χριστόφια, αντί να απαντά στον προκλητικότατο Graham Watson, ο οποίος λίγο πολύ κατηγόρησε την ε/κ πλευρά για το αδιέξοδο του πολιτικού προβλήματος, να αναλώνει το χρόνο του στο να εκθειάζει το κόμμα του στους ξένους και να λέει πόσο περήφανος είναι που είναι κουμουνιστής».

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι η υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι των τοποθετήσεων των Βρετανών Ευρωβουλευτών έγινε από τους Κύπριους Ευρωβουλευτές και όχι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το Κίνημα Οικολόγων, «η ανοχή απέναντι στην άλλοτε αποικιοκρατική χώρα και τα δεινά που έφερε στη χώρα μας προσβάλλει και φέρνει τον κυπριακό λαό σε μειονεκτική θέση, όπως άλλωστε και η διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης στο Κούριο με τη συμμετοχή της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων».

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει πως «πρόκειται για μια εκδήλωση συμβολικότατου χαρακτήρα για τη χώρα μας» η οποία σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, «και η Κυβέρνηση αντί να αμφισβητεί την παρουσία της βρετανικής αποικιοκρατίας στην Κύπρο συνεργάζεται μαζί της και ανέχεται καρτερικά όλες τις βρετανικές προκλήσεις».

«Και μας κάνει να διερωτόμαστε αν όλα αυτά είναι γκάφες ή εσκεμμένη πολιτική;», καταλήγουν.